Ankkurit kankesi Kiteen

Alajärvi – Kitee 2-0 (5-4, 4-3)

Lähes 2500-päinen yleisö sai nähtäväkseen todella tiukan ja tasaväkisen väännön, jossa kolmostilanteet tasattiin luvuin 21-21 Molempien jaksojen ratkaisu venyi aina viimeisen vuoroparin tasoittavalle. Niissä Ankkurit oli tehokkaampi ja nappasi  äänekkään Rokuli-yleisön riemuksi ottelusta täyden pistepotin.

I jakso

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hieman tunnustelevissa merkeissä, mutta Kiteen sai heti juoksutilinsä auki. Kiteen parhaana palkittu jokeri Toni Laakso paukautti heti kättelyssä Ville Postin kotiin. Ankkurit sai kotitukset jenkaan kolmannen aloittavalla, jossa Sami Mikkolanaho ja Mikael Penninkangas löivät juoksun mieheen ja siirsivät kotijoukkueen juoksun johtoon.

Petrus Puputti oli täysin pitelemätön Kiteetä vastaan. Kuva: k-Media/Jukka Ketonen

Kitee ei tästä säikähtänyt vaan teki omalla lyöntivuorollaan saman tempun ja siirtyi vuorostaaan juoksun johtoon. Jakson ratkaisu nähtiin viimeisessä sisävuorossa, jossa kotijoukkue Ankkurit onnistui Mikkolanahon ja Penninkankaan iskuilla siirtymään 5-3 johtoon. Kitee painosti kovasti viimeisessä sisävuorossaan, mutta sinikeltaisten räpylä kesti. Simo Rahusen iskemä 5-4 kavennus oli avausjakson viimeinen merkintä juoksusarakkeeseen.

II jakso

Toinen jakso oli lähes toisinto ensimmäisestä. Molemmat joukkueet tekivät tilannetta lähes tasatahtiin ja johtoasema vaihtui taajaan. Kotijoukkue oli hankkiutunut Sasu Iivarisen ja Mikkolanahon lyönneillä 3-1 johtoon, mutta Kitee kampesi jälleen peliin mukaan tasoittamalla jakson neljännessä vuoroparissa. Alajärven ulkopeli oli kuitenkin niin tiukassa kuosissa, että Kitee pääsi vain rinnalle Joni Tervon ja Antti-Jussi Toropaisen iskuilla.

Sami Mikkolanaho ja Sasu Iivarinen sisäpelin voimahahmot. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Sami Mikkolanaho ja Sasu Iivarinen – sisäpelin voimahahmot. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Neljännen täyttävälle tullessaan kotijoukkue oli jo ottelun voittanut, mutta lähti ahnaasti metsästämään kolmatta pistettä. Ja sen se myös sai kun Iivarinen kotiutti Oravan kahden palon ajotilanteessa.

Ankkurien sisäpelin hahmot olivat Petrus Puputti joka toi ottelussa viisi juoksua ja keräsi 11 kärkilyöntiä 100% tehoilla. Sami Mikkolanaho puolestaan kotiutti viidesti. Hyvää taustatukea antoivat Sasu Iivarinen ja Mikael Penninkangas kahdella lyödyllä mieheen.