Alajärvi – Kitee 1-0 (9-4, 5-5)

Ankkurit nappasi Alavuden Montun ennätysyleisön edessa maukkaan voiton Kiteen Pallosta. Voiton takuumiehinä olivat 100% kärkipelin pelannut Viljo Sillanpää sekä viisi juoksua lyönyt Sami Mikkolanaho ja kuusi tuonut Rami Mäkinen.

Montun ennätysyleisö sai nähdä näyttäviä sisä- ja ulkopelisuorituksia helteisessä illlassa.

Ankkurit sai otteluun lentävän lähdön, kun avausvuorossaan se paukutti taululle 5-0 johtolukemat. Niko J Korhonen aloitti juoksujen lyömisen ja 2-0 luvut iski jokeripaidassa Ville Keltikangas. Juoksu oli nuorukaisen ensimmäinen lyöty ja pallo otettiin talteen. Kari Kellokosken välilyönnin jälkeen Sasu Iivarinen puhkaisi kentän vielä kahden juoksun arvoisesti.

Kitee pääsi jakson edetessä paremmin peliin mukaan, mutta ei kyennyt uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa. Ankkureiden Sami Mikkolanahon hyvä lyöntivire piti huolen siitä, että jakso kirjattiin, miehen kolmen kotituksen siivittämänä, Alajärvelle 9-4. Mikkolanaho ehätti myös tuomaan juoksun, kun Mikael Penninkangas näpäytti jokerin kotiin.

Toisella jaksolla joukkueet tekivät tilannetta tasatahtiin. Ankkurien ulkokenttä ryhmitys eli, kun Riku Niemi teki tilaa Penninkankaalle takakentällä. Niemen jokerikomennus jäi lyhyeksi, kun hetkeä myöhemmin Kellokoski siirtyi jokeriksi ja Niemi sieppariksi. Kitee aloitti juoksujen teon Joni Tervon siivulla. Iivarisen tasoituksen kuittasi Hannes Pekkinen toisessa vuoroparissa. Ankkurit nousi mukaan taistelemaan jaksovoitosta, kun kolmannen tasoittavalla Rami Mäkinen puhkaisi kolmospesän taustan kunnarin arvoisesti. Mäkistä ennen kotiin ennätti Viljo Sillanpää. Jatkoa seurasi Mikkolanahon kahdelle kotiutuksella ja vuorostaan Alajärvi siirtyi johtoon luvuin 5-2.

Kitee ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli viimeisesssä vuorossa väkisin juoksu kerrallaan tasoihin ja painosti tiukasti vielä tämän jälkeenkin. Alajärven ulkopeli pystyi kuitenkin torjumaan voittojuoksun yritykset. Omalla viimeisellä tasoittavallaan kotijoukkue ei saanut kolmostilanttetta aikaiseksi ja näin toinen jakso tasattiin juoksuin 5-5.