Alajärvi – Kempele 0-1 (1-2, 3-3)

Ilmeisesti otteluruuhka näkyi molempien joukkueiden otteissa, sillä peli ei kovin korkeatasoiseksi kohonnut. Tästä huolimatta jännitystä riitti loppumetreille saakka. Nestori Yli-Sissala ja Riku Niemi olivat hyvässä lyöntivireessä ja Sami Mikkolanaho kotiutti kahdesti.

Ensimmäisen jakson hahmo oli Kempeleen jokeri Jarmo Viittanen, joka löi joukkueensa molemmat juoksut kahden ensimmäisen vuoron aikana. Tilanteilla ei kumpikaan joukkue päässyt mässäilemään, sillä avausjakson kolmostilanteet pystyi laskemaan yhden käden sormin. Ankkurien ainokaisen iski Sasu Iivarinen Nestori Yli-Sissalan edetessä.

[layerslider id=”61″]

(Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen)

Toiselle jaksolle Ankkurit sai paremman lähdön, kun jokeri Sami Mikkolanaho kotiutti saumavedolla Viljo Sillanpään. Toisessa vuorossa Sillanpää iski kakkosjatkeelta kunnarin tyhjään kentään, mutta kotijoukkue ei pystynyt hyödyntämään hyvää painostustaan.

Jakson edetessä Kempele tuli Juuso Kalmakosken ja Viittasen lyömänä tasoihin. Mikkolanaho siirsi Alajärven vielä kolmannessa vuorossa juoksun johtoon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Juhani Ojala tasoitti pelin viimeisessä vuorossa, kun ulkokenttä haparoin laittomaksi menossa olleen lyönnin kanssa. Näin toinen jakso tasattiin 3-3 lukemin ja Kempele saalisti kaksi pistettä.