Alajärvi – Kempele 1 – 0 (10-7, 5-5)

Ankkurit ja Kiri iskivät runsasjuoksuisessa pelissä kotiutuksia vuorotahtiin. Ankkurit nousi ensimmäisen jakson lopussa Sasu Iivarisen kunnarilla jaksovoittoon. Kempele taas kiri toisen jakson lopussa kolmen juoksun takamatkan kiinni. Mailan varressa kotijoukkueen onnistujiin kuuluivat palkittujen lisäksi Kari Kellokoski ja Nestori Yli-Sissala.

[layerslider id=”62″]

(Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen)

Ensimmäisessä vuoroparissa sisäpeli lähti paremmin jenkaan tasoittavaa pelanneella kotijoukkueelle. Kolmoselle edenneen Sasu Iivarisen kumuroi kotiin jokeri Ville Keltikangas. Toisessa vuorossa Kempele laittoi pesät täyteen ja jatkuvasta ajosta Ossi Meriläinen, Jarmo Viittanen ja Jyri Kyllönen iskivät joukkueensa 3-1 johtoon. Ankkureiden tasoittava vuoro oli myös tuloksellinen, kun Iivarinen kotiutti Nestori Yli-Sissalan. Aki Orava hoiteli viimeisenä lyöjänä Sami Mikkolanahon ensin kolmoselle ja sitten kotiin tasoittaen tilanteeksi 3-3.

Kolmannessa vuorossa Meriläisen hyvä vire jatkui, kun mies kotiutti kahdella eri lyönnillä tilanteeksi 5-3 vieraille. Seuranneesta ajosta onnistui vuorostaan Kyllönen ja vierailijat johtivat jo kolmella juoksulla 6-3. Tasoittavalla Ankkurit tuli uudelleen rinnalle, kun Mikkolanaho iski ensin saumasta neljännen juoksun. 5-6 kavennuksen löi Riku Niemi komealla välilyönnillä, jolla kotiin eteni Keltikangas. Kari Kellokosken kumuroidessa keskelle kenttää tilanne tasoittui lukemiin 6-6.

Kirin kärki ruuvasi neljännessä vuorossa jälleen tehokkaasti tilanteen, josta Meriläinen onnistui jo neljännen kerran siirtäen vieraat jälleen johtoon. Kotijoukkueen tasoittava alkoi yskähdellen, mutta paloton ajo saatiin rakennettua. Ensimmäinen yritys ei vielä tärpännyt, mutta Iivarisen raju kakkosrajaleikkuri tuotti 1+3 ja Ankkurit käänsi jakson itselleen juoksuin 10-7.

Toisella jaksolla Alajärvi aloitti sisältä ja syntyneestä ajolähdöstä Mikkolanahon tuima saumaveto siirsi kotijoukkueen johtoon. Jatkotilanteessa Keltikankaan kumuralla Iivarinen toi lukemiksi 2-0. Myös Kempele painosti tiukasti, mutta tällä kertaa Ankkurien ulkokenttä kesti paineen. Toisessa vuorossa lyöjien käydessä vähiin Ville Väliahon kakkosrajaveto tuotti tulosta ja sinikeltaiset siirtyivät 3-0 johtoon. Kempeleen tasoittavalla Viittanen onnistui välilyönnissään kaventaen tilanteeksi 3-1.

Kolmannen vuoron alkuun Rami Mäkinen purki ykköstilanteen kunnarilla ja yhdellä tavallisella kasvattaen kotijoukkueen juoksusaldon viiteen. Vieraat eivät luovuttaneet vaan kavensivat juoksulla.

Viimeiseen vuoroon lähdettiin tilanteessa 5-2. Ankkurit sai pesät täyteen, mutta tilanne kilpistyi koppiin. Kempeleen viimeinen sisävuoro tuotti heti tulosta ja jokerien käytyä kotiuttamassa tilanne oli kaventunut lukemiin 5-4. Kiri painosti jatkossakin ja Juhani Ojalan välilyönnillä peli tasoittui. Enempää ei kuitenkaan nähty ja Ankkurit voitti ottelun 1-0.