Alajärvi – Oulu 2-1 (7-3, 0-4, 1-0)

Oulu oli hallinnut joukkueiden aikaisempia kohtaamisia tällä kaudella, mutta kolmas kerta sanoi toden ja Ankkurit korjasi kaksi todella isoa pistettä.

[layerslider id=”64″]

(Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen)

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen täyttä dominointia, mutta toisella jaksolla oululaiset olivat kuskin paikalla. Ilman Aki Oravaa pelannut kotiryhmä taisteli erinoimaisesti pelanneen kärkensä Viljo Sillanpää (6/7), Rami Mäkinen (9/12), Nestori Yli-Sissala (5/7) ja Henri Heikkinen (6/6) johdolla hienosti. Avausjaksolla Oulun huippuhetki oli heti ensimmäisessä vuorossa, kun Marko Pelkonen paukautti pallon kakkosrajasta läpi siirtäen vieraat johtoon.

Sami Mikkolanaho toi Ankkurit tasoihin. Lipon toinen vuoro meni heikommin ja Ankkurit sai siitä lisää virtaa kintaisiin. Toisen vuoroparin tasoittavalla keltasiniset paukuttivat peräti viisi juoksua.  Kahdesta ensimmäisestä vastasivat Sami Mikkolanaho ja Henri Heikkinen. Ville Väliahon läpilyönti tuotti kaksi juoksua ja Rami Mäkisen kakkosrajapuhkaisulla Viljo Sillanpää eteni ykköseltä kotiin asti. Mäkinen oli asialla myös Ankkurien seitsemännessä juoksussa joka syntyi myös läpärillä kolmannessa vuorossa. Oulun kavennuksen taituroi Hannu Huuskonen ja avausjakso kirjattiin Alajärvelle 7-3

Toisella jaksolla Ankkurit teki kahdessa ensimmäisessä vuorossa hienoisti tilannetta, mutta ne kuivuivat koppilyönteihin. Oulun ruuti oli kuivempaa ja sen siirryttyä toisessa vuorossa 4-0 johtoon Antti Korhosen kotiutuksilla jakso näytti ratkeavan. Näin myös kävi ja mentiin supervuoroon.

Supervuoron alussa nähtiin upea suoritus, kun Ville Väliaho otti illan toinen kärpäsen. Etutilanteessa pallon maan kautta kolmoselle etenijän ollessa irti kakkoselta. Oulu ei saanut juoksuja aikaiseksi ja oli kotijoukkueen vuoro hyökätä. Yhden palon ajolähdön ensimmäinen purku ei onnistunut, mutta kahdella palolla Sasu Iivarisen keskinäppi yllätti vierailijoiden etukentän ja upeasti edennyt Rami Mäkinen toi voittojuoksun. Näin Ankkurtit pääsi juhlimaan todella tärkeää 2-1 voittoa ja joukkue kiitti, syystäkin, upeasti kannustanutta kotiyleisöä.