Kankaanpää – Alajärvi 0-2 (2-3, 0-2)

Ankkurien voiton tae oli todella tiivis ulkopeli ja Sami Mikkolanahon kotiutukset (3/4). Rami Mäkinen kiersi kentän kolmesti ja Ville Väliaho lukkaroi hienosti. Ottelun tärkeys näkyi molemmilla joukkueilla sisäpelin nihkeytenä, sillä kolmostilanteet jäivät vähiin. Alajärvi oli paikoissa tehokkaampi ja kampesi kaikki kolme pistettä itselleen.

Sami Mikkolanaho oli oivassa kotiutusvireessä vähistä tilanteista huolimatta. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Kankaanpäässä pelattiin todella isoista asioista. Ottelun avausvuorossa kotijoukkue siirtyi Jukka Lankisen kumuralla 1-0 johtoon. Ankkurit tasoitti Sami Mikkolanahon kumuralla ja siirtyi samantien harhaheiton avulla 2-1 johtoon. Jatkotilanne tuhrattiin koppilyöntiin. Kakkoskärki täytti kuitenkin kenttäpesät uudelleen, mutta kotiutukset eivät onnistuneet.

Toisessa vuorossa KaMa tuli tasoihin merkkaamattomalla välilyönnillä. Ankkurien vuoro käynnistyi kangerrellen, mutta Mikkolanaho täytti ensin puolittaisella kakkospuolen läpärillä takapesät ja tinttasi sen jälkeen tappikupperilla Ankkurit vuorostaan juoksun johtoon.

Kolmannen vuoron jäätyä molemmilta juoksuttomaksi lähdettiin viimeiseen vuoroon Alajärven 3-2-johdossa. Neljännessä vuorossa Ville Väliahon erikoinen tuotti ensimmäisen palon, mutta kotijoukkue rakensi kuitenkin yhden palon ajotilanteen. Ankkurien ulkopeli oli pelkkää betonia ja näin se korjasi itselleen arvokkaan jaksovoiton.

Ville Väliahon johdolla Ankkurien ulkopeli oli huipputiivistä Kankaanpäässä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari oli molemmilta joukkueilta vaisu, eikä toisessakaan ihmeitä esitetty. Vihdoin kolmannessa vuorossa Nestori Yli-Sissalan ja Henri Heikkisen toimesta saatiin pesät täyteen. Ja Sami Mikkolanaho kumuroi merkkaamattomalla tappimiehen ylityksellä Ankkurit johtoon. Kankaanpää painosti kolmannen tasoittavalla, mutta ilman tulosta. Viimeinen vuoro alkoi keltasinisten 1-0 johdossa. Ankkurien kärki laittoi viimeisessä vuorossa pesät täyteen. Ensimmäinen yritys ei onnistunut ja kaupan päälle tehtiin vielä takapalo. Henri Heikkinen onnistui kuitenkin kolmostilanteessa kumuroimaan Rami Mäkisen kotiin. Mäkiselle tämä oli illan kolmast tuotu juoksu. Näin KaMa tuli 2-0 tilanteessa toisen jakson viimeiseen lyöntivuoroonsa.

Viimeinen vuoro alkoi Henri Heikkisen upealla ulkopelisuorituksella, jolla mies poltti kärjen ykköselle. Tästä kotijoukue ei toipunut, vaan Ankkurien ulkokenttä suolasi kaksi etenijää peräkkäin kakkospesällä ja nappasi mukaansa kolme pistettä.