RAAHE – ALAJÄRVI 2-0 (11-2, 2-1)

Loukkaantumisista johtuen Ankkurit oli joutunut jälleen rukkamaan kokoonpanoaan ja Elmeri Koivusalmi debytoi miesten pääsarjatasolla jokeripaidassa. Ensimmäisellä jaksolla Raahe hallitsi kenttätapahtumia täysin vieden kolmostilanteet 16-4. Toisella jaksolla peli tasottui, mutta Raahe korjasi koko potin.

Viljo Sillanpää pokkasi Ankkureitten ykköspytyn Raahessa. (Kuva:: K-Media/Jukka Ketonen)

I JAKSO

Raahe aloitti sisältä rakentaen kärjestä kaksi kotiutustilannetta, jotka Ankkurien ulkokenttä kuitenkin hoiteli tyylikkäästi. Alajärven aloittavalla ainoa mainittava asia oli Elmeri Koivusalmen ensimmäinen kärkilyönti. Toisessa vuorossa kotijoukkue rakenteli ajoja perästä ja keulasta. Myös kotiutuksissa oli laatua ja todella pitkän sisävuoron jälkeen raahelaiset johtivat jo 4-0. Ankkurien sisävuoro oli jälleen vaisu eikä etenijää saatu kolmospesälle. Pattijoen hyvä vire jatkui, kun Harri Kolehmainen tinttasi kunnarin tyhjään kenttään. Ja toisen pitkän sisävuoron jälkeen taululla olivat alajärveläisittäin lohduttomat lukemat 8-0.

Kolmannessa vuorossa Alajärvikin sai vihdoin kolmostilanteen, josta Sami Mikkolanaho kotiutti Henri Heikkisen. Kolehmaisen toinen kunnari tyhjään kenttään innosti kotijoukkueen vielä kaunistelemaan tilastoja. Ankkurien tullessa viimeistä kertaa sisään taululla loistivat tylyt 11-1 lukemat. Heikkisen kotiutus, jolla Antti Pukkinen eteni kotiin, jäi jakson viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

II JAKSO

Ankkurien aloitus sisällä jäi vaisuksi, mutta ulkopeli toimi paremmin. Raahe onnistui kuitenkin siirtymään Jere Achrenin merkkaamattomalla välilyönnillä juoksun johtoon. Toisessa vuorossa Alajärven kärki teki ajon ja Mikkolanaho löi kakkossaumasta tilanteen tasoihin 1-1. Vieraat painostivat vielä, mutta lisäjuoksuja ei kahdesta yrityksestä saatu. Raahe painosti tuttuun tapaan tasoittavallaan, mutta Alajärven ulkopeli piti. Helmenä oli Ville Väliahon kärpänen Topi Kososesta kolmospesästä.

Kolmas vuoro meni Ankkureilta sisällä vaisusti ja kotijoukkue pääsi hyökkäämään. Viljo Sillanpään upea polttoheitto ja Valtteri Kleemolan hieno venytys estivät johtojouksun syntymisen. Ankkurien oli tehtävä viimeisessä vuorossa vähintään juoksu, jotta peli vielä jatkuisi. Se ei onnistunut, sillä Ankkurien tilanne kariutui epäselvään tilanteeseen, josta tuomittiin taktisen hutilyönnin jälkeen kaksi paloa. Jatkotilanteesta Risto Ojanperälle näytettiin vielä keltaista korttia. Raahe tuli yrittämään tasoittavallaan vielä kolmatta sarjapistettä ja se onnistuikin, kun Ossi Meriläinen puhkaisi kolmosrajan ja ratkaisi myös toisen jakson kotijoukkueelle.