SOTKAMO – ALAJÄRVI 1-2s (3-7, 8-3, 0-3)

Ankkurit pelasi avausjaksolla kauden parasta peliään. Juoksujen teko onnistui joka vuoroparissa ja ulkopeli toimi loistavasti. Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja Sotkamo piti Ankkurien sisäpelin pihdeissään. Supervuorossa Aki Orava löi illan toisen kunnarinsa ja ratkaisi voiton sinikeltaisille. Oravan 2+5  lyödyn ja 17 kärkilyönnin lisäksi, Sami Mikkolanaho kotiutti viidesti ja Ville Väliahon lukkarointi oli ykköspytyn arvoista.

Aki Orava oli kentän kuningas ja sai hyvää taustatukea Sami Mikkolanaholta. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

I JAKSO

Ankkurit aloitti pelin todella upeasti. Kärjen täytettyä etupesät Aki Orava kumuroi pallon komeasti läpi takaa keskeltä. Tuloksena 1+2 ja Alajärvi 3-0 johtoon. Jymy teki myös tehokkaasti tilannetta ja kavensi lukemat 3-1:een Roope Korhosen keskipompulla. Toisessa vuoroparissa Alajärvi täytti pesät Oravan läpilyönnin siivittämänä. Sami Mikkolanaho survoi pallon merkistä väliin ja Elmeri Koivusalmi toi uransa ensimmäisen juoksun Superpesiksessä. Tasoittavalla Sotkamo kavensi Roope Korhosen välilyönnillä, mutta lisäjuoksut pystyttiin estämään.

Kolmannessa vuorossa taululle nousi nopeasti kaksi paloa, mutta Ankkurit ei luovuttanut. Santeri Särkinen saatteli viimeisenä lyöjänä Henri Heikkisen ensin kolmospesälle ja seuraavalla välilyönnillä kotiin siirtäen sinikeltaiset 5-2 johtoon. Sotkamon tasoittava sisävuoro kulki tuttuja latuja ja Roope Korhonen löi pallon väliin ja tilanne kaventui lukemiin 5-3. Jymy painosti vielä tiukasti, mutta Ankkurien ulkokenttä kesti. Viimeisessä vuorossa Antti Pukkinen täytteli pesät yhden palon ajolähdöksi. Mikkolanahon ensimmäinen kotiutus ei tuottanut tulosta. 1-2-tilanteessa Mikkis puhkaisi takakentän kahden juoksun arvoisesti. Sotkamon tullessa viimeistä kertaa sisään Alajärvi oli johdossa juoksuin 3-7. Räpylä kesti hienosti ja Ankkurit nappasi ensimmäisen jakson voiton neljän juoksun turvin.

II JAKSO

Jymy aloitti sisältä ja täytti kenttäpesät. Lauri Rönkkö onnistui keskisaumavedolla siirtämään joukkueensa johtoon. Päähuomion varasti kuitenkin Ville Väliaho, joka otti sotkamolaisista kolme kärpästä samassa vuorossa. Ankkurien sisävuoro ei tuottanut juoksuja ja toisessa vuorossa oli asialla jälleen Roope Korhonen. Jatkotilanteessa Valtteri Kleemolan upea koppivenytys tuotti kaksi paloa ja Alajärvi pääsi sisävuoroon. Nyt Ankkurit sai tilannetta päälle, mutta juoksut jäivät vielä piippuun.

Kolmannessa vuorossa Sotkamo laittoi kaasun pohjaan. Ensin harhaheitolla lukemat 3-0:aan ja sen jälkeen läpilyöntejä sateli ympäri kenttää ja Jymy oli karannut pitkän sisävuoron päätteeksi jo 8-0 johtoon. Tasoittavalla Orava puhkaisi kentän neljännen kerran ja Mikael Penninkangas toi Ankkureiden avausjuoksun toisella jaksolla. Viimeisessä vuorossa Mikkolanaho kavensi kahdella upealla kolmosrajanäpillä tilanteeksi 8-3, joka jäi toisen jakson lopputulokseksi.

SUPERVUORO

Sotkamo aloitti Supervuoron sisältä ja täytteli kärjestä palottoman ajon, mutta Valtteri Kleemolan hoiteli kaksi ensimmäistä paloa kotipesään. Kolmannen palon Kleemola naulasi kakkoselta Ville Väliahon ylikorkean tolpan avustuksella. Ankkurit aloitti oman Supervuoronsa tehokkaasti, kun Viljo Sillanpää meni kentälle ja Mikael Penninkangas onnistui vaihdossaan. Aki Orava täytti ensin takapesät ja toisella lyönnillä pallo painui takaa läpi. Näin Supervuoro Ankkureille 3-0 ja plakkariin kaksi arvokasta sarjapistettä.

KUVAKOOSTE   (Kuvat: Juha Teppo)