Alajärvi – Oulu 2-0 (4-3, 3-0)

I Jakso

Oulun Lippo Pesis voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla. Se tuotti yhden kolmostilanteen, joka kuivui Ville Väliahon irroitettua etenijän kolmoselta nykäyksellään. Myös Ankkurit sai tilannetta rakennettua. Ajotilanteessa Väliahon viimeinen lyönti painui väliin ja Rami Mäkinen toi ottelun avausjuoksun. Toiseen vuoroon Oulu sai hyvän iskun päälle, kun Niko Korhonen paukautti kakkosjatkeelta kunnarin tyhjään kenttään ja tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Hetken kuluttua Korhonen toi Oskari Salmelan kakkosrajanäpillä johtojuoksun. Alajärven tasoittava ei tarjonnut tilannetta, mutta Oulun hyvä vire jatkui.

Sami Mikkolanaho kotiutti neljästi Oulua vastaan. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Kolmannessa vuorossa Eino Järvelä kotiutti kakkossaumasta Kalle-Tapio Huuskon. Tasoittavalla Alajärvikin sai otetta pelistä. Ensimmäisestä ajotilanteesta Sami Mikkolanaho kotiutti Mikael Penninkankaan ja kotijoukkue nousi juoksun päähän. Tasalukemat 3-3 löi merkkaamattomalla Viljo Sillanpää Nestori Yli-Sissalan edetessä. Viimeisessä vuoroparissa Ankkurit ei antanut oululaisille kotiutustilannetta ja se pääsi yrittämään voittojuoksua tasatilanteessa. Sitä ei kauaa tarvinnutkaan odottaa, kun Penninkangas tempaisi pallon takaa läpi ja kiersi kunnarin tyhjään kenttää ja varmisti samalla Alajärvelle jaksovoiton.

II Jakso

Toisen jakson alkuun Alajärvi täytteli kenttäpesät ja Mikkolanaho kumuroi kotipesään Manu Haukkalan. Lipon tasoittavalla Valtteri Kleemola, Manu Haukkala ja Aki Orava esittivät komeat ulkopelisuoritukset eikä vierasjoukkue saanut tilannetta aikaiseksi. Toisen vuoron alkuun Ankkurit täytteli pesät kakkoskärjestä, mutta tulosta ei syntynyt. Oulun tasoittava ei juoksuja tarjonnut.

Ankkurien kolmas vuoro alkoi mallikkaasti, kun Nestori Yli-Sissala pompotti pesät täyteen. Syntyneestä tilanteesta Mikkolanaho kumuroi tilanteeksi 2-0 Penninkankaan edetessä. Sama toistui seuraavassa vuorossa ja tällä kertaa kotiin eteni Rami Mäkinen. Tämän jälkeen ei juoksuilla enää juhlittu ja Ankkurit voitti toisen jakson 3-0 lukemin ja otti alemman jatkosarjan päätösottelusta täyden pistepotin.

Ankkurien pelit jatkuvat vielä karsinnoissa. Tällä hetkellä otteluiden alkamisajankohta ei ole tiedossa, sillä Ykköspesiksen pudotuspelit ovat vasta alkuvaiheessa. Karsinnoissa sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.