Ankkureille toinen kiinnitys

Alajärvi – Tampere 2-1s (3-2, 5- 6, 1-0)

 

I JAKSO

Molempien joukkueiden avaussisävuoro tuotti yhden kotiutusyrityksen, joka päättyi molemmilla samaan lopputulokseen. Pallo ykkösvahdilla ja kolmas palo taululle. Toisessa vuorossa Manse siirtyi johtoon Jarkko Paloniemen maalyönnillä ulkokentän avaustaessa. Alajärven tasoittava alkoi vauhdilla, kun Manu  Haukkala paukautti itsenssä suoraan kakkospesällle ja kärki rakensi palottoman ajon Tasoitus lähti Antti Pukkisen mailasta keskipompulla Haukkalan edetessä. Jatkoa seurasi Sami Mikkolanahon kakkossauman puhkaisulle ja 3-1 lukemat syntyivät Valtteri Kleemolan upealla kolmosjajatkelyönnillä. Kolmannen alkuun Tampere täytteli harhaheiton avulla kenttäpesät ja Paloniemen näpillä lukemat muuttuivat 3-2:een. Kotijoukkueen lyönti jäi huonoon kohtaan eikä kolmannessa vuorossa saatu aikaan kuin yksi yritys, joka ei tulosta tuottanut. Viimeisessä vuorossa Aki Orava näytti pelaamisen mallia ja otti VIlle Hotakaisen kotiutuksen kiinni. Tämän jälkeen käynti ykköspesällä, pallo kotiin ja taululle toinen ja kolmas palo. Näin Ankkurien ei tarvinnut tulla enää lyömään, sillä se nappasi avausjakson juoksuin 3-2.

Antti Pukkinen oli huippuvireessä Tamperetta vastaan. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

 

II JAKSO

Toisen jakson aloituis oli Ankkureilta synkkä, sillä etenijää ei saatu kakkoselle asti. Tampere sen sijaan sai aikaan hyvän painostuksen, josta se siirtyi 0-1 johtoon. Ankkurit löi toisessa vuorossa lisää lyölyä. Manu Haukkala puhkaisi ensi kakkosrajan edeten suoraan kakkoselle. Tämän jälkeen vietiin mies yllärillä kolmoselle ja seuraavassa tilanteessa Antti Pukkinen jysäytti pallon takaa läpi tuloksella 1+2 ja kotijoukkue siirtyi 3-1 johtoon. Sami Mikkolanahon tappikupperilla Pukkinen toi tuplajuoksun ja tilanne muuttui lukemiin 4-1. Manse ei antanut kuitenkaan periksi vaan täytteli kärjellään palottoman ajon, josta kahdella välilyönnillä vieraat tulivat jo juoksun päähän. Kolmannessa Alajärvi sai yhden palon ajolähdön kärjestä, josta Mikkolanaho survoi pallon kakkospuolelle väliin. Tampere tuli kolmanteen vuoroon kahden juoksun takaa-ajossa. Se onnistuikin hyvin, sillä ulkokentän avustuksella se rakensi ensin tilanteen ja siihen päälle juoksun. Paloniemen hyvällä läpillyönnillä tilanne tasoittui lukemiin 5-5. Viimeisessä vuorossa Alajärvi ei saanut juoksuja aikaiseksi, mutta vieraat täyttivät pesät saman tien ja ottivat väkisin voittojuoksun.

SUPERVUORO

Manse aloitti sisältä, mutta ei saanut etenijää ykköstä pidemmälle. Ankkurit täytteli heti kenttäpesät ja Sami Mikkolanahon keskipompulla Aki Orava toi voittojuoksun. Näin ottelusarja on 2-1 tilanteessa katkolla Ankkureille huomenna Tampereen Kaupissa. Fanikuljetus otteluun lähtee Alajärven Nesteeltä klo 12.

 

I Antti Pukkinen

II Sami Mikkolanho

Tilastot

 

 

2019-02-01T18:37:13+00:00