Alajärvi – Tampere 2-0 (7-1, 9-2)

Alajärven Ankkurit kukisti selvin lukemin Tampereen Manse PP:n viidennessä nousukarsintaottelussa. Paikalla oli myös komea kesän ennätysyleisö yli 2500 katsojaa. Ottelun ensimmäinen lyöntivuoro oli isänniltä hermostunutta peliä ja vieraat siirtyivätkin tasoittavallaan 0-1 johtoon Ville Hotakaisen lyönnillä.  Toinenki vuoro alkoi nihkeästi, kunnes ottelun hahmo Valtteri Kleemola löi kunnarin tyhjään kenttään ja tasoitti tilanteen lukemiin 1-1. Kleemolan hirmuvire jatkui kolmannessa vuorossa, kun mies kiersi kentän toistamiseen. Tällä kertaa 1+2 tuottanut takakentän puhkaisu siirsi kotijoukkueen o 5-1 johtoon. Samassa vuorossa Rami Mäkinen ja Sami Mikkolanaho iskivät vielä juoksut mieheen ja 7-1 jäivät jakson loppuluvuiksi. Ankkurien ulkokenttä toimi hienosti eikä Manse päässyt juhlimaan tilanteilla sarjan ensimmäisten otteluiden tapaan. Erityisesti räpylässä kunnostautuivat hyvin lukkaroinut Ville Väliaho ja etukentällä häärinyt Aki Orava. Samaan kastiin voi huoletta nostaa myös Kleemolan ja tärkeitä koppeja hakeneen koppariparin Viljo Sillanpää-Antti Pukkinen. Manu Haukkala meni hyvin kentälle ja toi neljä juoksua.  Lisäksi sinikeltaisten kotiutustehot olivat koko ottelussa huimat 15/17.

Valtteri Kleemola oli kentän ehdoton ykkönen ratkaisukamppailussa (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toiseen jakson alkuun vieraat siirtyivät jälleen juoksun johtoon Saku Suurnäkin lyödessä. Ankkurit ei tästä hämääntynyt, vaan takoi tasoittavalla taululle kolme juoksua Mäkisen, Mikkolanahon ja Oravan toimesta. Toisessa vuorossa alkoi ilmassa olla jo ratkaisun makua, kun Pukkinen paukautti pallon kakkospuolelta maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Kleemolan illan kuuden kotiutus päätti vuoron 6-1 johtolukemiin. Suurnäkin kavennettua 6-2:een Alajärvi iski vielä kolmanteekin vuoroon kolme juoksua. Ottelun viimeisen palon teki kuin pisteenä i:n päälle Kleemola, joka palkittiin kotijoukkueen parhaana.