Halli-SM:ää upouudessa hallissa Alajärvellä

Pesäpalloilijoiden olosuhteet ovat parantuneet Alajärvellä merkittävästi uuden ylipainehallin myötä. Kaupunki sai hankkeelleen vahvan tuen paikalliselta Ely-keskukselta sekä EU-hankerahaa maaseudun palvelujen ja kylien kehittämiseksi. Lopusta pitivät huolen aktiiviset vapaaehtoiset, jotka uurastivat hallin eteen jopa yli 1200 talkootyötuntia.

Sasu Iivarinen sivaltaa Nestori Yli-Sissalan syötöstä Alajärven kaupungin uudessa ylipainehallissa.

– Budjetin ylärajaksi asetettiin miljoona euroa. Vähän jouduimme hallia kaventamaan, kun emme halunneet lähteä valaistuksesta tinkimään. Lopputulos on erittäin hyvä, kiittelee Alajärven Ankkureiden toiminnanjohtaja Mika Peräkangas.

– Paloviranomaiset ovat määritelleet hallin maksimi-henkilömääräksi 250 yhdellä kertaa. Tila voidaan jakaa verkoilla kolmeen osaan ja halliotteluita varten asennamme siirrettävät verkot suojaamaan katsojia.

Hallihanke on historiallinen, sillä koskaan aiemmin pesäpallon hiekkatekonurmea ei ole asennettu sisätiloihin. Ankkureiden superpesisjoukkue pääsi testaamaan parantuneet harjoitteluolosuhteet tuoreeltaan.

– Ainakin Mikkolanahon Sami tuntui kovasti olevan tyytyväinen. Halliin mahtuu täysimittainen miesten kenttä, joten joukkue pääsee treenaamaan ulkopeliä kunnolla ja lyömään. Sosiaalitilat ovat toistaiseksi yleisurheilukentällä 100 metrin päässä, mutta hallin omat tilat ovat valmistumassa, Peräkangas kertoo.

Hallin avajaisia oli paikan päällä juhlistamassa peräti 600 uteliasta. Muillekin järjestyy mahdollisuus testata uusia harjoitteluolosuhteita, sillä vapaita vuoroja on saatavissa vielä tälle talvikaudelle.

Suomen Pesäpalloliitto ry
Viestintäpäällikkö
043 210 0396
antti.kallio@pesis.fi

Lue koko juttu täältä: