Ankkuri-TV tarjoaa suoraa lähetystä kaikista sinikeltaisten otteluista!

Alajärvi 1.4.2017

Alajärven Ankkurit tekee jälleen historiaa. Ankkurit on ensimmäinen pesäpallojoukkue, joka televisioi kaikki ottelunsa suorina tv-lähetyksinä omalla Ankkuri-TV-kanavallaan.

Lähetyksiä voi seurata ilmaiseksi osoitteessa www.ankkuritv.com. Lähetys käyttää alustanaan tunnetuimpia internet-selaimia ja katseluun tarvitsetkin vain hyvän nettiyhteyden. Toiminta alkaa heti runkosarjan avauskamppailusta la 6.5, kun Ankkurit matkaa Kouvolaan ja jatkuu läpi runkosarjan.

Kuvauksessa tullaan käyttämään montaa upouutta teknistä sovellusta. Yhtenä mainittakoon helikopterikamerat. Niiden avulla varsinkin ulkopeli aukeaa katsojalla aivan uudella tavalla.

– Tämä tuo pelinjohtajille paljon uutta ja hyödyllistä tietoa. On todella mielenkiintoista tietää esimerkiksi kuka pelaajista liikkuu ottelun aikana eniten syvyyssuunnassa. Uskoisin, että muutama kilometri tulee syvyyssuuntaistakin liikettä ahkerimmille ulkopelaajille. Myös mailamiehen ja lyöjän tehtävä helpottuu, kun voi ruudulta katsoa helikopterikameran kuvasta missä päin kenttää on tilaa, visioi Ankkurien kakkospj. Toni Nevantakanen.

Myös puolustusvoimat on kiinnostunut hankkeesta, ja pääesikunnasta onkin näytetty vihreää valoa kyselyille.

– Pesäpallo ja itsenäinen Suomi kuuluvat tiukasti yhteen, joten olimme heti kiinnostuneita, kun Ankkurit otti yhteyttä kuvausasiassa. Tämä on erinomainen koulutustilanne puolustusvoimien uuden israelilaisvalmisteisen Orbiter-2-minilennokkijärjestelmää käyttäville varusmiehille. Minilennokin lentoaika on n. kolme tuntia, joten yhdelläkin lennokilla voi kuvata koko ottelutapahtuman. Lennokin toimintakorkeus on jopa 15 km, joten korkeammatkaan kopit eivät haittaa, naurahtaa Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Mini Lennokki.

Erikoisuutena mainittakoon vielä vaihtuvat selostajat ja asiantuntijavieraat. Mukaan ovat tähän mennessä lupautuneet mm. Anssi Kukkonen ja Antero Mertaranta sekä kommentaattoripuolella Pekka Arffman. Lista täydentyy kevään aika, joten seuraa tilannetta Ankkurien sivuilta! Koelähetys on tänään aprillipäivänä klo 12.34 osoitteessa www.ankkuritv.com. Esimakua tulevasta voit katsoa heti täältä: https://www.youtube.com/watch?v=MQ3oaR6jWZc