ALAJÄRVI – KITEE 1-2s (2-13, 4-2, 0-1 )

1. Jakso

Kitee aloitti sisältä, mutta ei saanut etenijään kakkospesää pidemmälle, kun Ville Väliahon ja Aki Oravan jekku puri ja kakkoselta otettiin kärpänen. Ankkurien avausvuoro tuotti kärjestä yhden palon ajolähdön. Tulosta ei kuitenkaan tullut, sillä Kiteen lukkari Jesse Eskelinen otti etenijän irti. Jatkotilanteessa Antti Pukkisen karkaaminen ei aivan riittänyt. Toisessa vuorossa vieraat siirtyivät Topi Hurskaisen tyhjän kentän helpohkolla kunnarilla 1-0 johtoon. Lisää seurasi Sami Partasen ja Valentin Ikosen välilyönneillä ja näin Ankkurit oli hetkessä kolmen juoksun takamatkalla. Kotijoukkue teki jälleen hyvin tilannetta, mutta kotiutukset jäivät taas piippuun.

Kitee jatkoi siitä mihin toisessa vuorossa jäi. Etenijää iskettiin laadukkailla lyönneillä kotiin liukuhihnalta. Samu-Kalle Varosen ja Sami Partasen hurja lyöntivire tuotti neljä juoksua mieheen ja vierasjoukkue takoi taululle hurjat 0-12 lukemat. Viimeisessä vuorossa Ankkurit sai vihkoin nollat pois taulusta, kun Rami Mäkinen löi kunnarin 1-tilanteessa ja Sami Mikkolanaho laittoi pallon kolmossaumasta takakentälle. Näin avausjakson loppuluvuiksi jäivät murskaavat 2-13.

2. Jakso

Kahden ensimmäisen vuoron aikana molemmat joukkueet saivat lyöntipelinsä kotiutusten osalta auki. Partasen siirrettyä Kiteen johtoon Ankkurit vastasi Mikkolanahon ja Heikkisen lyönneillä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Valtteri Kleemolan jokeripaidassa sivaltama välilyönti siirsi kotijoukkueen 3-1 johtoon. Kitee tuli tasoittavallaan jälleen juoksun päähän ja Kleemolan kotiutuksen jälkeen Kitee tuli tasoittamaan kolmatta vuoroa tilanteessa 4-2. Ankkurien ulkopeli piti hienosti eikä KiPa päässyt kaventamaan. Viimeisessä sisävuorossa kumpikaan ei juoksujen teossa onnistunut ja Partasen 100% kotiutusputken katkaisi Sasu Iivarinen venyttämällä lyönnin kopiksi.

Supervuoro

Kiteen kärki teki tilanteen ja siirtyi Valentin Ikosen lyönnillä 0-1 johtoon. Myös Ankkurit rakensi palottoman ajon, mutta kotiutukset eivät tällä kertaa onnistuneet ja Kitee korjasi voiton.

 

PALKITUT

I RAMI MÄKINEN

II HENRI HEIKKINEN

TILASTOT