Otteluennakko: Joensuu – Alajärvi

Ankkureiden saldo neljästä ensimmäisestä ottelusta on yhtä monta pistettä. Voittoisalla Jyväskylän vierailulla pelissä oli jo aukeamisen merkkejä, mutta kylmää vettä tuli niskaan saavikaupalla Janne Kivipellon loukkaantumisen myötä. Ulkopelin lisäksi Kivipellolla oli tärkeä rooli Ankkuri-kärjessä numerolla kaksi. Ankkurien sisä- ja ulkopeli menevät enemmän tai vähemmän uusiin puihin koko loppukaudeksi.  Tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä, kuka lukkarin tonttia Mehtimäellä hoitaa. Se selviää viimeistään torstaina. Sinikeltaisten tehokkain kotiuttaja ensimmäisillä kierroksilla on ollut Sami Mikkolanaho. Etenijöiden kärki on Petrus Puputti  ja kärkkäreitä on eniten naputellut Aki Orava.

Joensuun Mailalla on niin ikään takanaan neljä ottelua. Niistä se on saalistanut kuusi pistettä. Viimeisimmässä ottelussa se kärsi tappion Kankaanpäässä kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Jouni Itävalo oli siirtomarkkinoiden suuria siirtyjiä ja häntä korvaamaan JoMa kiinnitti Pattijoelta Timo Kallion. Joensuun ulkokentällä on tapahtunut Itävalo-Kallio muutoksen myötä muutakin. Aleksi Rautiainen on siirtynyt jokeripaitaan ja nuorta voimaa on nostettu pelaavaan kokoonpanoon. Myös Lauri Kivinen on terveenä ja hän on alkukierroksilla hoidellut siepparin tonttia. Eikä pidä unohtaa Joensuun  sähäkkää lukkarin Mika Väisästä, joka parhaimmillaan sekoittaa vastutajan peliä melkoisesti. Tehokkain kotiuttaja on ollut odotetusti Juha Niemi. Etenijäpuolella Kallio ja Tuomas Jussila ovat joukkueensa kärkinimet. Kallio on myös joukkueensa kärkkäriykkönen.

Mehtimäki on ollut Ankkureille perinteisesti vaikea paikka pelata, eikä lukkarivaihdos tilannetta helpota – eli haastetta riittää. Haasteet ovat kuitenkin urheilun suola. Ottelu on kuunneltavissa netissä Ankkuriradion kautta to klo 18.00 alkaen.

Mika Väisänen ja Viljo Sillanpää mittelevät taitojaan viime kauden kohtaamisessa Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Mika Väisänen ja Viljo Sillanpää mittelevät taitojaan viime kauden kohtaamisessa Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.