Imatra – Alajärvi 1-0 (3-3, 3-1)

Sisäpeli ei ollut kummallakaan joukkueella parhaassa jengassa ja se näkyi myös vähinä tilannemäärinä. Kotijoukkue Imatra vei kolmostilanteet 9-7 ja oli piirun tehokkaampi kotiutuksissaan ja vei ottelusta tärkeät kaksi pistettä. Rami Mäkinen oli sisällä Ankkurien parhaimmistoa ja Sami Mikkolanaho kotiutti kahdesti.

Rami Mäkinen oli Ankkurien ykkönen Imatralla. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Kosteahkot olosuhteet eivät ainakaan ottelun alussa haitanneet kotijoukkuetta. Imatra sai, Ankkurien avustuksella, otteluun hyvän lähdön ja siirtyi heti kättelyssä 3-0 johtoon. Tasoittavallaan Alajärvi laittoi pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho kumuroi kotiin Viljo Sillanpään, mutta jatkotilannetta ei saatu rakennettua. Imatran sisäpeli yskähteli toisessa vuorossa eikä se pystynyt lisäjuoksuihin. Sen sijaan tasoittavalla Mikkolanahon tappikumura toi Ankkurit juoksun päähän. Aki Oravan kakkospuolen välilyönnin jälkeen kolmanteen vuoroon lähdettiin tasatilanteessa 3-3. Kolmas vuoro jäi molemmilta tuloksettomaksi. Neljännessä vuorossa IPV painosti, mutta Riku Niemen upea polttoheitto esti johtojuoksun syntymisen. Alajärven neljäs sisävuoro oli ponneton eikä miestä saatu kolmoselle asti ja avausjakso tasattiin 3-3 tuloksella.

Ville Väliaho lukkaroi kakkospalkinnon arvoisesti Imatralla. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ankkurit aloitti toisen jakson sisältä ja siirtyi avausvuorollaan 1-0 johtoon harhaheitolla. Kotijoukkue sai myös heitoilla kolmostilanteen, josta Miikka Matikka puhkaisi takakentän 1+1 tuloksella. Vuoro vaihdettiin Imatran 3-1 johdossa. Alajärven toinen sisävuoro oli vaisu ja IPV:n kolmostilanne kuivahti Ville Väliahon nykäisyyn. Kolmannessa Ankkurien sisäpeli alkoi jo hieman kulkea, mutta merkkaamattomilla ei juoksutiliä saatu kasvatettua. Kotijoukkue sai tasoittavalla aikaan hyvän painostuksen, mutta Oravan syöksykoppi päätti vuoron. Viimeiseen vuoroaan Alajärvi tuli kahden juoksun takaa-ajossa. Tilanne saatiin helposti päälle harhaheiton avulla, mutta tilanne kuivahti yllätysotossa tulleeseen tuplapaloon.

 

Palkitut

I Rami Mäkinen

II Ville Väliaho

Tilastot