Vastassa kolme kovaa

Ankkureiden pisteiden metsästys jatkuu viikon tauon jälkeen. Vastassa on sarjan kärkikaartia kun vastaan asettuvat Sotkamo. Oulu ja Vimpeli.

Viikko alkaa tiistaina vierailulla Sotkamoon. Kevään ottelussa Kitrolla Jymy ei jättänyt Alajärvellä mitään saumaa ja korjasi selkeän 2-0 voiton. Sotkamon peli on kesän mittaan ollut edellisiä kausia ailahtelevampaa. Päävastustajaa Vimpeliä vastaan joukkue kaivoi kuitenkin esiin parhaan osaamisensa. Ennen Itä-Länsiä kainuulaiset kärsivät yllätystappion Kiteen vieraana. Sotkamolaisittain myönteistä oli Antti Hartikaisen paluu pelaavaan kokoonpanoon vaikkakin vielä jokeripaidassa. Eikoista taas oli Roope Korhosen puuttuminen pelaajistosta. Jymy on kuitenkin äärimmäisen kova joukkue ja heitä vastaa saa Ankkkuri-lauma tehdä täyden päivätyön pistepussia kartuttaakseen.

Perjantaina kotiluolassa on vastassa Oulun Lippo. Kesäkuun alussa Ankkurit vieraili Raksilassa hyytävissä olosuhteissa. Kotijoukkue Lippo käänsi molemmat jaksot itselleen laadukkaitten kotiutuslyöntien turvin. Lipon riveissä tulivoimaa riittää. Siitä pitävät huolen mm. Marko Pelkonen ja Korhoset Antti ja Matti. Edellisessä pelissään Oulu nappasi pisteen Vimpeliltä. Ottelu alkaa klo 19.00, sillä ennen koitosta isketään pituuslyönnin MM-kisat klo 17.30 alkaen.

Ja viikon päättää sunnuntaina reissu Saareen Vimpelin vieraaksi. Veto on marssimassa kohti runkosarjan voittoa ja kotikentällään se on vaikeasti voitettava. Kauden avauskohtaaminen kesäkuun alkupuolella oli niukkajuoksuinen koitos, jota Veto kuitenkin hallitsi. Oulua vastaan jokeri Janne Mäkelällä oli isku päällä. Myös Henri Puputti jatkoi Juha Korhosen jahtaamista matkalla kunnaritilaston piikkipaikalle. Korhonen ei kuitenkaan aio paikkaa helpolla luovuttaa, sillä samalla kierroksella hyvinkääläinen kiersi Pihkalassa kentän kahdesti. Paikallispeleissä on aina oma tunnelmansa ja niissä voi sattua yhtä sun toista.

  Tilastohuiput (4.7.2016)

Lyödyt

Alajärvi

Sami Mikkolanaho 26

Sotkamo

Roope Korhonen 50

Oulu

Marko Pelkonen 38

Vimpeli

Henri Puputti 48

 

Tuodut

Alajärvi

Petrus Puputti 24

Sotkamo

Niilo Piiponniemi 35

Oulu

Jere Vikström 28

Vimpeli

Sami Haapakoski 37

Kärkilyönnit

Alajärvi

Petrus Puputti 84

Sotkamo

Jani Komulainen 105

Oulu

Ville-Pekka Jokinen 76

Vimpeli

Sami Haapakoski 102

4

Pituuslyönnin MM-kisat ja Alajärvi – Oulu pe klo 17.30 alkaen!