Alajärvi – Jyväskylä 2-0 (6-2, 5-2)

Isot panokset ja tv-kamerat sopivat kotijoukkueelle paremmin. Se  hallitsi ottelun molempia jaksoja ja otti todella arvokkaat kolme sarjapistettä. Ankkurien näkyvin ulkopelaaja oli lukkari Janne Kivipelto, jonka syöttötyöskentely oli huikeaa ja sisällä Sami Mikkolanaho moukaroi kuusi juoksua. Jere Saukko, Aki Orava ja Kari Kellokoski olivat mainiossa lyönnissä ja tekivät kovilla prosenteilla tilannetta sinikeltaisille.

I jakso

Jyväskylä voitti hutunkeiton ja aloitti ottelun sisävuorolla. Janne Kivipelto irroitti heti kärkeen kärjen ykköseltä. Loput hoiteli Jere Saukko, joka teki kaksi paloa Hannu Kiukkosen tiukasta sivalluksesta. Ankkureillekin tilanteiden tekeminen oli alkuun vaikeaa, mutta ajotilanne saatiin päälle auringonkin avustuksella. Sami Mikkolanaho löi ensin merkkaamattomalla Aki Oravan kotiin. Seuraavassa tilanteessa kommunikaatio ei pelannut Kirin ulkokentällä ja se pudotti koppilyönnin maahan, samalla kun Kari Kellokoski karkasi kolmoselta kotiin.

Henri Heikkisen haamupelastust oli avausjakson kulminaatiopisteitä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Henri Heikkisen haamupelastus oli avausjakson kulminaatiopisteitä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kirin toisen sisävuoron hoiteli lähes yksin Ankkurien lukkari Janne Kivipelto, joka otti ykköspesältä kaksi kärpästä eikä Kiri saanut kolmostilannetta aikaiseksi. Alajärvi väänsi jälleen ajon Mikkolanaholle, joka täräytti pallon kakkospesästä maisemaan kahden juoksun arvoisesti. 4-0 tilanteessa Sasu Iivarinen laittoi kakkoskopparin puikoista pallon puskaan ja kotiin juoksi Mikkolanaho.

Kolmannessa vuorossa Kiri sai vihdoin pesät täyteen ja  Kiukkkosen hurjalla väkilaakalyönnillä kotiin polki Perttu Hautala. Henri Heikkinen esti lisäjuoksujen synnyn upealla game-saver kiinniotolla ja vuoronvaihtoon mentiin 5-1 tilanteessa. Ankkurikärki teki jällleen tilannetta ja Mikkolanaho sivalsi tällä kertaa kolmossaumasta kotiin Saukon. Kirin viimeinen sisävuoro alkoi tehokkaasti ja kakkoskärjestä se rakensi palottoman ajon. Juoksujen teon esti kuitenkin kotijoukkueen tiivis ulkopeli. Kirin lohdutusjuoksun löi Jaakko Heikkinen, kun Alajärven ulkokenttä oli peruutellut rajoille.

II jakso

Toisen jalkson alkuun Alajärvi rakensi jatkuvan ajolähdön ja Mikkolanahon merkkaamattomalla kotiin ryntäsi johtojuoksun merkiksi Saukko. Kirin ensimmäinen sisävuoro toimi pj. Paavo

Sami Mikkolanahon ruuti oli jälleen kerran rutikuivaa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sami Mikkolanahon ruuti oli jälleen kerran rutikuivaa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Hämäläisen haluamalla tavalla ja kärki täytti pesät Kiukkoselle. Mies kiitti ja iski keskisaumasta kotiin Ilkka Ylitalon. Toisem vuoroparin kotijoukkue aloitti komeast, kun Saukon läpilyönnillä täyttyivät takapesät. Jatkotilanteessa Kellokosken näpyllä kotiin pinkoi Viljo Sillanpää ja Ankkurit siirtyi  jälleen juoksun johtoon tilanteessa 2-1. Jyväskylän tasoittava vuoro meni melko lailla vihkoon ja tiukan ulkovuoron jälkeen sisälle tuli hyvällä fiiliksellä kotijoukkue.

Kolmas juoksu tuli Oravan roikotuksella, jolla  kotiin kiisi Sillanpää. Tämän jälkeen Iivarinen painoi pallon maisemaan kakkosrajasta ja tulostaululle luvuiksi 4-1 Oravan edetessä jo kolmannen kerran kotipesän turvaan. Tasoittavallaan Kiri kavensi Atte Vatasen kakkosrajasivalluksella. Ankkurien viimeinen sisävuoro alkoi huonosta kohdasta, mutta Sillanpää pystyi tuomaan viidennen juoksun harhaheiton avustuksella. Kirin viimeisessä joukkue sai ajotilanteen yhdellä palolla Kiukkoselle. Janne Kivipelto sekoitti Kirin ajolähdön ja kenttä tyhjeni koppiin. Tästä Jyväskylä ei enää toipunut ja ottelu päättyi Kivipellon nappaamaan kärpäseen kakkospesältä.

Viljo Sillanpää toi ottelussa kolme juoksua. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Viljo Sillanpää toi ottelussa kolme juoksua. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Palkitut:
I Sami Mikkolanaho
II Jere Saukko
Ilkan ulkopelipalkinto: Janne Kivipelto

Ottelun kuvagalleria: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”19″]

Tilastot

Lehdistötilaisuus

Viikon Veikkauspelin julkkisveikkaaja ja legendaarinen Ankkurien 2-polttaja oli hyvin hajulla Kirin juoksumäärästä. Kotijoukkue kuitenkin äityi kotiuttamaan ukkoa tupaan vielä ”Päkän” arviota enemmän. Oikea tulos oli siis 11-4 ja Pekan lähin veikkaus oli 9-4.