Sotkamo – Alajärvi 1-0 (4-4, 7-1)

Ottelun avausjakso mentiin jokerien avatessa latua. Sami Mikkolanaho iski vastustamattomilla sivalluksilla neljä ja Roope Korhonen kolme juoksua. Toisella jaksolla Korhonen johdatti kotijoukkueen selvään voittoon ja kirjautti illan saldokseen 1+7.

Sami Mikkolanaho oli hyvässä vireessä Sotkamossa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Alajärvi aloitti ottelun sisältä, ja Henri Heikkinen oli palannut loukkaantumisen jälkeen pelaavaan miehistöön. Ensimmäisessä vuoroparissa ei Ankkurit  kotiutustilannetta onnistunut rakentamaan. Antti Hartikaisen tuplavaihdolla, Sotkamolla sai tilanteen ja syntyneestä ajosta Roope Korhosen kakkossaumaveto puolustettiin ja kolmannen palon nykäisi Ville Väliaho irrottaen etenijän kolmoselta.

Toisesssa vuorossa Aki Orava täytteli kenttäpesät ja Sami Mikkolanaho asettui purkamaan ajoa. Ensimmäisellä lyönnillä iskettiin merkistä pallo kakkossaumaan ja Kari Kellokoski toi avausjuoksun. Sasu Iivarinen eteni hienosti kärjen takana ja seuraavalla lyönnillä Mikkolanaho laittoi 2-puolelle väliin ja Iivarinen toi lukemiksi 2-0. Jymyn kivenkova kärki kattoi palottoman ajon, mutta tilanne kuivui Väliahon irroitettua etenijän kolmoselta. Kakkoskärjestä tehtiin kuitenkin uusi tilanne Hartikaisen tuplavaihdolla, mutta juoksuja ei nähty.

Kolmannen aloittavalla Ankkurit sai rakennettua ajotilanteen Mikkolanaholle, joka kumautti pelivälineen painavasti kolmospuolelle ja saman tien läpi. Tuloksena oli kaksi juoksua ja Ankkurit siirtyi 4-0 johtoon. Jymy vastasi tasoittavallaan, kun kahden palon ajosta Roope Korhonen avasi kotijoukkueen juoksut merkkaamattomalla tappikumuralla. Tilanne kaventui entisestään, kun Topi Korhonen laittoi pallon vastustamattomasti väliin.

Ankkurien viimeinen sisävuoro jäi tuloksettomaksi ja Sotkamo tuli viimeistä kertaa sisälle kahden juoksun takaa-ajoasemassa. Se alkoikin vauhdilla, kun kärki rakensi välittömästi palottoman ajon. Roope Korhonen tuli purkamaan ja 3-4 lukemat syntyivät kakkospussarilla ja tasoitus välilyönnillä. Kotijoukkue painosti vielä tiukasti, mutta keltasiniset pystyivät torjumaan loput yritykset ja jakso tasattiin 4-4 lukemin.

Toisen jakson aloitus ei kummallakaan joukkueella häikäissyt, mutta toisessa vuorossa Roope Korhonen löi läpi ajotilanteessa kakkospesästä tuloksella 1+2 ja siirsi Sotkamon 3-0 johtoon. Toinen vuoropari meni samoissa merkeissä.  Roope Korhonen kotiutti kotijoukkueelle, mutta Ankkurien vuoro kuivui ykköspaloihin. Viimeisissä vuoroissa kotijoukkue kaunisteli juoksutilastojaan aina seitsemään juoksuun asti. Neljännen tasoittavalla Orava kierrätti viimeisenä lyöjänä Mikkolanahon ykköseltä kotiin ja näin toisen jakson päätöslukemiksi jäivät Sotkamolle selvät 7-1 voittolukemat.