Alajärvi – Vimpeli 0-1 (2-2, 0-6)

Ankkurit taisteli hienosti hallitsevaa Suomen mestaria vastaan aina toisen jakson viimeiseen vuoroon asti, jossa Veto sai hurmoksen päälle ja meni menojaan. Ankkurien parhaimmistoa oli erinomaisen kärkipelin (88%) pelannut Niko J. Korhonen.

I JAKSO

Ankkurit lähti SM-halli-avaukseen hieman yllättävällä kokoonpanolla. Lukkarina hääri Riku Niemi ja ulkokentällä Kari Kellokoski oli siirtynyt 3-vahdin tontille Niko J. Korhosen pelatessa siepparina.

Alajärvi aloitti ottelun pirteästi, kun kärkenä pelannut Korhonen löi itsensä suoraan kakkoselle. Kärki täytti pesät ja Sami Mikkolanaho iski Niemen kotiin. Juha Katajisto kotiutti jatkotilanteessa Aki Oravan siirtäen Ankkurit 2-0 johtoon. Vedon ensimmäinen sisävuoro meni vielä tunnustellessa.

Toisen vuoroparin alkuun Korhonen toisti temppunsa ja iski itsensä jälleen suoraan kakkoselle. Juoksuja ei Ankkureille kuitenkaan toisella yrityksellä tullut. Veto sai sisäpeliänsä jjenkaan ja kavensi tilanteen 2-1 vapaataivaljuoksulla.

Ote siirtyi jakson lopulla hienokseltaan Vedolla Ankkurien sisäpelin yskähdellessä. Kolmannessa vuorossa Vimpeli laittoi kärjellään heti palottoman ajon päälle, mutta Alajärven ulkokenttä pystyi torjumaan kaikki kolme yritystä.

Ankkurien neljäskin oli tulokseton ja Vimpeli tuli viimeisen tasoittavalle juoksun takaa-ajossa. Se tasoittikin jakson vapaataipaleen turvin ja loppuluvuiksi jäivät 2-2.

II JAKSO

Toisen jakson aloitti sisältä Vimpeli. Se rakensi välittömästi yhden palon ajolähdön kärjellään, josta Matias Rinta-aho löi Mikko Kanalan kotipesän turvaan. Alajärvi teki toiselle jaksolle muutoksia, kun Rami Mäkinen antoi jokeripaidan Kari Kellokoskelle siirtyen itse kolmosvahdiksi. Lukkariksi tuli Henri Heikkinen Riku Niemen siirryttyä 2-koppariksi. Joukkueen ensimmäinen lyöntivuoro tuotti yhden tuloksettomaksi jääneen kotiutusyrityksen.

Vedon kärki oli toisessa vuorossa jälleen asialla kattaen pöydän kotiuttajia varten. Ankkurien ulkokenttä puolusti kuitenkin tiukasti eikä lisäjuoksuja syntynyt. Toisen tasoittavalla Korhonen iski itsensä ottelussa kolmannen kerran suoraan kakkospesälle. Tilanteen tekeminen oli Ankkureilla kuitenkin tuskaista ja takapalot söivät sisäpeliä.

Kolmannessa vuorossa Veto kaivoi esiin kärkensä, joka rakensi jälleen tilanteen josta Arttu Ruuska kotiutti Sami Haapakosken. Alajärven sisäpeli oli edellee nihkeää eikä tilannetta saatu rakennettua.

Viimeissä vuorossa Veto sai kotiutukset jengoilleen ja  kasvatti johtoaan neljällä juoksulla. Ankkurit ei kyennyt tähän enää vastaamaan ja ottelu hallitsevalle mestarillle lukemin 0-1 (2-2, 0 -6 )