Otteluraportti

Hyvinkää – Alajärvi 2-0 (5-3, 7-1)

8

Kari Kellokosken hyvä lyöntivire sai jatkoa Hyvinkäällä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, kun kolmostilanteet tasattiin 8-8. Ankkurit alloitti ottelun sisältä tehokkaasti. Ensimmäisessä vuorossa kärki rakensi ajonlähdön, josta Sami Mikkolanahon kupperi tuotti avausjuoksun Aki Oravan edetessä. 2-0 johtolukemat taululle laittoi ensimmäistä Superpesisotteluaan pelannut Juuso Keski-Koukkari. Nuorukaisen voi kiittää etenijä Sasu Iivarisen lisäksi myös Mikkolanahoa. Jokeri taisteli raivoisasti ja ehti syöksyen kakkoselle, kun Tahko yritti tehdä kolmatta paloa takaetenijästä. Tämän jälkeen alkoi Juha Korhonen show, joka tuotti avausjaksolla viisi lyötyä ja kunnaritilaston piikkipaikan. Korhosen ottamaton paukku kolmospuolen pitkälle viivalle tuotti kolme juoksua ja käänsi jakson kotijoukkueelle. Tuomas Tallbacka toi kakkossauman puhkaisullaan Ankkurit vielä kahden juoksun päähän, mutta se ei riittänyt.

Toisella jaksolla Ankkurien peliä vaikeuttivat lukuisat takapalot ja ns. helpoissa tilanteissa epäonnistuneet suoritukset. Nämä söivät pelihuumoria ja Teemu Nikkasen kunnari 1-2-tilanteessa toi peliin jo ratkaisun tuntua. Ankkureiden ainokaisen iski kunnarilla tyhjään kenttään Petrus Puputti, tällä lyönnillä tilanne kaventui 6-1. Jatkotilannetta ei saatu hyödynnettyä, kun kenttäpesien täyttäminen ei onnistunut. Korhonen kaunisteli tilastojaan vielä kahdella kotiutuksella ja toinen jakso Tahkolle 7-1.