ALAJÄRVI – OULU 2-0 (2-1, 1-0)

Ankkurieiden Oulun Lippo-pesiksen kohtaaminen ei tarjonnut, viileässä ja tuulisessä säässä,  pesäpalloilun suurta juhlaa.  Ensimmäisellä jaksolla avaussisävuorot loppuivat molemmilta joukkueilta huonoon kohtaan ja loppujakson ajan lyönti pyöri ns. väärästä paikasta. Lisäksi lukuisat ykköspalot vaikeuttivat kummankin yhdistelmän sisäpeliä. Kun vielä molempien joukkueiden lukkarit, Ankkurien Ville Väliaho ja Oulun Kalle-Tapio Huusko, vaikeuttivat tehokkaasti lyöntipeliä ei tilanteilla juhlittu. Alajärvi sai ottelussa miehen luukkuun kahdeksasti ja Lippo neljästi.

Kotijoukkueen ulkopeli oli löpi ottelun tiivistä ja sisällä Sami Mikkolanaho onnistui kahdesti tärkeissä paikoissa kotiuttamaan. Toisessa vuorossa kotiin pinkoi Manu Haukkala ja voittojuoksun neljännessä vuorossa toi Valtteri Kleemola.

Toinen jakso sujui hyvin pitkälti samalla käsikirjoituksella. Tilanteiden teko oli vaikeaa ja ulkopelissä nähtiinkin parhaat suoritukset. Niistä esimerkkinä Ville Väliahon lukkarointi, Tuomo Lönnmarkin etukenttäpeli ja Viljo Sillanpään syöksykopit. Jakson ainoan juoksun löi kakkossaumasta Sillanpää Rami Mäkisen edetessä. Viimeisessä vuorossa vieraat eivät saaneet kunnon painostusta päälle eikä Alajärven tarvinnut käyttää neljättä sisävuoroaan. Juhannustauolle, täyden pistepotin napannut, Alajärvi lähtee kolmen ottelun voittoputkessa.

SEURAAVA KOTIOTTELU:

 

 

 

 

 

PALKITUT

I Tuomo Lönnmark

II Sami Mikkolanaho

Tilastot