ALAJÄRVI – VIMPELI 0-2 (0-5, 0-9)

Ankkurit ei kyennyt haastamaan sarjakärki Vimpeliä joukkueiden avauskohtaamisessa Kitron-stadionilla. Vedon sisäpeli oli huomattavasti tehokkaampaa ja Matias Rinta-aho ja Janne Mäkelän iskuilla nappasi selkeät jaksovoitot. Ankkurien valopilkkuja olivat kärkilyöntien valossa Niko J. Korhonen ja Riku Niemi.

Kesän ennätysyleisö yli 1500 katsojaa oli saapunut paikalle todistamaan kauden ensimmäistä paikallisottelua. Peli eteni ennakkokaavailujen mukaisesti Vimpelin johdolla. Ankkurien peli kulki tuttuja uria, kun tilanteiden tekeminen oli avausjaksolla todella tuskaista.

Niko J Korhonen oli Ankkurien parhaimmistoa. (Kuvat:K-Media /Jukka Ketonen)

Vimpelin kärki Sami Haapakoski, Mikko Kanala, Puputti höystettynä jokeripaidassa pelanneella Teemu Isokedolla teki tilannetta tehokkaasti. Tilanteita tuli ja Veto karkasi heti ensimmäisessä vuorossa, osin ulkokentänkin, avustuksella kolmen juoksun johtoon.  Toinen vuoropari ei tuonut muutosta tilanteeseen. Alajärvi ei saanut ukkoa luukkuun, mutta vieraat kiskaisivat Janne Mäkelän johdolla taululle 5-0 lukemat. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue sai vihdoin tilanteen, mutta se kuivui Janne Heimosen väärään. Neljännessä vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut tilastomerkintöjä ja näin jakso kirjattiin Vimpelille selkeästi juoksuin 5-0.

Toinen jakso alkoi Vedon painostuksella, mutta Ville Väliahon lukkarointi söi kotiutustehot. Ankkurien sisävuoro alkoi pirteästi, kun uusittu kärki sai rakennettua ajon ilman paloja. Kotiutukset lipsahtelivat kuitenkin laittomiksi. Toisessa vuorossa Vimpeli sai jyvän kohdalleen ja Henri Puputin 1+2 läpilyönnin jälkeen oli ilmassa jo ratkaisun makua. Pitkän sisävuoron jälkeen tilanne oli Vedolle 5-0. Ankkurit sai aikaan pientä painostusta, mutta kotiuttaminen oli edelleen tuskaista. Kahdessa viimeisessä vuoroparissa vieraat kaunistelivat Matias Rinta-ahon lyöntien siivittämänä jakson loppulukemiksi 9-0.

 

Palkitut

I Niko J. Korhonen

II Sasu Iivarinen

Tilastot