Naisten edustusjoukkueen toisesta ottelusta muodostui hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla Ankkurit hallitsi peliä, vastaavasti toisella jaksolla Ylihärmä oli hallitsijan paikalla. Supervuorossa Ankkurit pystyi kääntämään kotijoukkueen 2-0-johdon edukseen.

Ylihärmä – Alajärvi 1 – 2 (2-4, 9-1, 2-3s)

Ankkurit aloittivat ensimmäisen jakson sisävuorolla. Avausjuoksu näki päivänvalon Oona Haapasalon hienolla 3-puolen läpilyönnillä Sofia Huuskon tuodessa. Seuraavana lyöjänä Anni Mertaniemi puolestaan kotiutti Tanja Tuomelan tilanteeksi 2-0 Ankkureille.
Kotijoukkueen pystyi luomaan omalla tasoittavallaan muutaman yrityksen, mutta Ankkureiden ulkopeli oli avausjaksolla uomissaan ja juoksut jäivät syntymättä.
Toisessa vuorossa Tanja Tuomela lisäsi Ankkureiden johdon 3-0:aan Kiia Kangasahon tuodessa.
Kolmannessa vuorossa kotijoukkue rikkoi kuparisen Emilia Hannukselan takakentän lyönnillä, mutta lisäjuoksuja ei kuitenkaan nähty.
Viimeisessä vuorossa Ankkurit teki neljännen juoksun Tuomelan lyödessä toistamiseen Kangasahon kotipesän turvaan.
Kun Ylihärmän viimeinen sisävuoro ei tuottanut kuin yhden juoksun, pääsivät Ankkuri-naiset juhlistamaan jaksovoittoa numeroin 2-4.

Toinen jakso alkoi Ylihärmän osalta räväkästi. Mahtavan ottelun pelannut etenijäjokeri Anna-Elisa Pukkinen puhkaisi kentän ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Jatkoa seurasi, kun Emmi Riihimäki kotiutti 1-3-tilanteen yllätysotolla Pukkisen ja Janette Oksanen Elli Haukkalan. Tilanne oli hetkessä 3-0 Ylihärmälle.
Ankkurit onnistuivat tasoittavallaan kaventamaan juoksulla Carita Tunkkarin lyödessä Kangasahon kotiin.
Toisessa vuorossa kotijoukkue rankaisi jälleen, ensiksi Oksanen kotiutti nopean Pukkisen ja hetkeä myöhemmin Hanna-Mari Jouppi iski pallon maisemiin, tällä kertaa 1+1 arvoisesti.
Tämän jälkeen vieraiden niskat taittuivat, eikä ensimmäisen jakson vire enää löytynyt sisäpelissäkään.
Ylihärmä lisäsi jakson loppupuolelle johtoaan Joupin kahdella ja Maunukselan yhdellä lyödyllä juoksulla. Lopulta jakson loppunumerot olivat vieraiden kannalta murheelliset 9-1 Ylihärmälle.

Supervuorossa Ylihärmä aloitti sisävuorolla ja hyvin aloittikin. Emilia Hannuksela pudotti pallon väliin ja liukkaasti edennyt Pukkinen kiirehti kotipesään. Ylihärmä teki vielä toisenkin juoksun Elli Kankaan toimesta, kun pallo poltteli Ankkureiden linjassa. Lopulta Ankkurit kuitenkin tilkitsi kenttänsä ja lisäjuoksuja ei nähty.
Ankkurit pystyivät nostamaan tasoaan omaan supervuoroonsa. Kärki rakenteli tilanteen ja Tanja Tuomelan välilyönnillä Carita Tunkkari taisteli kavennusjuoksun kotipesään. Tasoitus nähtiin pian kavennuksen jälkeen, kun Oona Haapasalo iski pelin toisen juoksun ja Sofia Huusko kiiruhti kotipesään. Ratkaisu juoksussa Tanja Tuomelalla ei ollut kiirettä kotipesään, sillä ratkaisujuoksu syntyi vapaataipaleen turvin.

– Kova voitto. Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyviä ulkona ja riittävän hyviä sisällä. Hallinta oli täysin omissa käsissä. Toisella jaksolla Pukkisen kunnari antoi kotijoukkueelle kovan buustin ja oltiin helisemässä ulkokentällä. Sitten iski myös epävarmuus sisäpeliin. Supervuorokin näytti alkuun synkältä, mutta saatiin katkaistua kotijoukkueen juoksut kahteen. Omassa supervuorossa oli annos tuuriakin mukana. Kuitenkin näyttö siitä, että tiukassa paikassa pystytään nousemaan.
Olen tyytyväinen voittoon ja toivottavasti hyvät alku sarjassa houkuttelisi katsojia sarja-avaukseen Kitrolle tiistaina. Tästä on hyvä jatkaa.