Otteluennakko SMJ – Ankkurit Naisten Suomensarja

Ankkureiden naisten suomensarja-taival jatkuu tulevana lauantaina Seinäjoella Maila-Jussien vieraana. Ennakkoarvioissa ottelusta on povattavissa tasainen vääntö pisteistä. Ottelu alkaa Kotijoukkue-Areenalla klo 13.00.

Ankkurit on sarjatulokkaana aloittanut sarjakautensa tuloksekkaasti. Kolmesta ottelusta on jokainen kääntynyt sinikeltaisten voittoon, vaikka välillä on joukkue ollut alakynnessä. Seinäjoella on puolestaan allaan kaksi pelattua ottelua, joista on voitto ja tappio alla. Seinäjoella on odotettavissa kahden nuoren joukkueen tasainen vääntö.

– Seinäjoki on joukkueena hyvin samantyyppinen joukkue kuin mekin. Paljon nuoria pelaajia, joita vastaan on tässä alkukaudesta jo useaan otteeseen pelattu eri sarjoissa. Lohkomme on äärimmäisen tasainen ja joka pelissä pisteet voivat kääntyä mitenpäin vain. Meille ottelu on hyvä kasvun paikka. Hyvistä alkukauden peleistä pitää kantaa oppi ja itseluottamus mukana, mutta muistaa myös, että yksikään piste ei tule itsestäänselvyytenä. Taistella saa joka heti lauantainakin, että saadaan jotain raavittua kasaan. Seinäjoella on muutamia hyviä lyöjiä, joita ei saa päästää lyömään läpi.

Maltti matkassa – ajatukset tulevassa

Ankkureiden alkukauden hyvät otteet ovat jo herättäneet keskustelua, että mihin saakka niillä voi tänä kesänä yltää. Valmennus haluaa kuitenkin pitää ajatukset tässä hetkessä.

– Onhan sitä tässä muutaman viikon aikana huomannut, että kiinnostus on joukkuetta kohtaan on selvästi herännyt, kun ollaan päästy hyvin käyntiin. Tietoisuuden kasvattaminen on ollut yksi suurimmista tavoitteista kuluvan vuoden aikana. Tavoitteiden suhteen on syytä kuitenkin olla maltillinen. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja nälkä varmasti kasvaa syödessä, mutta pitää kuitenkin muistaa, että viime marraskuussa vasta varmistui sarjapaikka, niin paljon pitää toimintaa kehittää kokonaisvaltaisesti, että mistään muusta kannattaa edes haaveilla. Meillä on nuorimmat pelaajat jopa 14-vuotiaita, niin annettaan pelaajien rauhassa kehittyä joukkueen mukana.