Naisten edustusjoukkueen kausi sai tuloksellisesti täydellisen avauksen, kun Lapuan Virkiä
kaatui vieraskentällä jaksovoitoin 2-0 ( 7-1, 4-2). Ankkureiden voiton takuuna oli tällä kertaa molempien jaksojen hyvät alut, jotka siivittivät jaksojen voittoihin.

Avausjaksolla Ankkurit otti hallinnan heti pelin ensimmäisessä vuorossa. Täksi kaudeksi paluun kasvattajaseuraan tehnyt Roosa Aho iski kahdella hienolla lyönnillä vieraat nopeasti kahden juoksun johtoon. Puolitoista kierrosta kestänyt sisävuoro tuotti vielä kolme lisäjuoksua Viivi Kiurun, Tanja Tuomelan ja harhaheiton myötä.
Lapua pystyi rikkomaan kuparisen myös omassa avausvuorossaan. Ria Kangasluoman välilyönti kavensi ottelun 1-5:een.
Toinen vuoro oli molempien joukkueiden osalta juoksuton.
Kolmannessa vuorossa Ankkurit kasvatti johtoaan kahdella juoksulla Oona Haapasalon ja Anni Mertaniemen välilyönneillä. Tämän jälkeen ei jaksolla juoksuja enempää nähty ja ensimmäinen jakso Ankkureille 1-7.

Toisella jaksolla Ankkurit pystyi nollamaan Virkiän ensimmäisen sisävuoron.
Oma sisävuoro alkoi ensimmäisen jakson tavoin tehokkaasti. Tanja Tuomelan, Iina Koskelan ja Carita Tunkkarin lyönneillä vieraat karkasivat 0-3-johtoon.
Lapua kavensi toisessa vuorossa Laura Jaskarin lyönnillä 1-3:een.
Toisen tasoittavalla Ankkurit kuitenkin lisäsi johtoaan 1-4:ään Amanda Tuomelan välilyönnillä.
Jakson viimeinen juoksu nähtiin kolmannessa vuorossa Lapuan kavennusjuoksun muodossa, kun Laura Jaskari onnistui lyömään ottelun toisen juoksunsa. Tämän jälkeen juoksuja ei nähty ja toinen jakso päättyi Ankkureille 2-4.

– Tänään saavutettiin vierasottelusta kolme pistettä ja se lämmittää eniten. Peli ei tasollisesti meillä noussut kovin kummoiseksi. Sisäpelissä tehtiin armoton määrä turhia paloja ja tehtiin vähän huonoja lyöntiratkaisuja. Jaksojen alut olivat meiltä vahvoja ja sen jälkeen ilmeisesti tuli hyvänolon tunne ja työhanskat heitettiin kentälle. Sisäpeliin jäi rutkasti parannettavaa ja ulkopelissäkin tuli virheitä, joista pitää kauden mittaan päästä eroon. Kausi on nyt avattu ja toivottavasti hiljalleen saadaan koko hyökkäyspataljoona täyteen peli-iskuun, niin eiköhän se pelin laatu sitä kautta parane.

Palkitut:

I Tanja Tuomela
II Amanda Tuomela