Alajärven Ankkurit ja Orava historiallisen pitkään sopimukseen

Alajärven Ankkurit on strategiatyössään päättänyt olla pitkälle tulevaisuuteen yksi Miesten Superpesiksen kestomenestyjistä. Strategiassa on paalutettu yhtenä merkittävimpänä kohtana lahjakkaiden pelaajien hyvinvointi sekä molemminpuolinen pitkä sitoutuminen pelaajan ja seuran kehittämiseen. Strategiansa ensimmäisenä toimenpiteenä Ankkurit ja Maximus Orava ovat solmineet syksyyn 2046 kestävän pelaajasopimuksen.

Ankkurit on pitkän tähtäimen strategiansa yhtenä toimenpiteenä perustanut naperohaastajaryhmän, jonka ensimmäinen kiinnitys on v.2011 syntynyt Orava. Ankkurit panostaa ryhmän kehittämiseen tosissaan. Superpesisjoukkueen pelinjohtaja Matti Iivarinen jää virkavapaalle Paavolan koulusta 1.4. 2016 ja siirtyy jatkossa toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella naperohaastajaryhmän päätoimiseksi päävalmentajaksi. Neuvotteluja ryhmän jäseniksi jatketaan edelleen seuraavana vuonna syntyneiden tyttöjen ja poikien kanssa.

Ankkureiden pelaajaneuvotteluryhmän jäsenen Mika Peräkankaan mielestä sopimusneuvottelut Oravan kanssa sujuivat yhteisen tahtotilan ollessa sutjakkaasti. Satoja pelaajasopimuksia tehneen toiminnanjohtajan mukaan ainoastaan allekirjoitusbonuksen osalta jouduttiin tekemään uusi käynti kaupan karkkihyllylle, kun salmiakin ystävä toi bonukseksi niin sanotusti ”väärää valuuttaa”. Pesäpalloliiton sääntöjen mukaan alaikäisen pelaajan sopimuksen kesto on rajattu vuoteen ja sopimukseen tarvitaan huoltajan hyväksyntä. Peräkankaan mukaan Maximuksen ja hänen huoltajansa Aki Oravan kanssa päädyttiin sopimuksen purkuehdoksi, että tarvittaessa sopimuksen allekirjoitusbonuksena olleen Lauantaipussin sisällöstä palautetaan Ankkureille vähintään tikkarit ja Tuttifrutti-karkkiaski.

maksimus

Ankkureiden fysiikkavalmentaja Antti Haapakoski keskittyi jo kaudella 2015 Ankkureiden sopimuspelaajista Orava nuoremman, Maximuksen juoksun kehittämiseen.