Otteluraportti:

Alajärvi – Kouvola 0-2 (2-4, 1-3)

Joukkueet loivat sateisessa säässä kolmostilanteita tasatahtiin 14-14, mutta vierailijoiden kotituprosentti oli useamman piirun verran parempi. Sen turvin Kouvola myös nappasi mukaansa kaikki kolme sarjapistettä.

 

I JAKSO

Kouvola aloitti sisältä ja ottelun avausjuoksun iski jokeri Ossi Meriläinen Tommi Mäentaustan edetessä. Tämän jälkeen Ankkurien lukkari Janne Kivipelto otti upean kärpäsen kakkoselta ja Sasu Iivarinen hoiteli loput palot. Kotijoukkueen avaus sisällä sujui mallikkaasti tilanteenrakentelun osalta, mutta kotitukset jäivän vielä piippuun.

Koplan kärki kulki toisessakin vuorossa ja Sasu Toikan  välilyönnillä vierailijat siirtyivät 2-0 johtoon ja kolmannen pinnan sivalsi Teemu Nurmio. Ankkureitten tilanne rakentui jälleen Aki Oravan lyönnillä. Tälläkään kertaa kotiutukset eivät yrityksistä huolimatta onnistuneet.

Kolmas vuoro jatkoi samaa kaavaa ja Kouvolan kotiutukset onnistuivat kovalla prosentilla, kun Toni Laakso kotiutti Meriläisen. Kotijoukkuee pisti jälleen pesät täyteen, mutta kotipesän turvaan ei edelleenkään etenijää saatu.

Viimeisessä vuorossa vieraat eivät juoksutiliään kasvattaneet. Tuomas Tallbacka teki Ankkuri-paidassa ensiesiintymisensä ja lyönti oli hienosti kepissä.  Hänen johdollaan sinikeltaiset laittoivat pesät täyteen. Ensimmäinen kotiutus ei tuonut tulosta, mutta kuparinen rikkoutui vihdoin, kun  jokeri Juha-Matti Jaatinen pisti pallon väliin ja Nestori Yli-Sissala eteni. Ankkurien toinen juoksu tuli vapaataipaleella, kun Tallbacka hölkkäsi kotiin. Tämän lähemmäksi ei Ankkurit enää päässyt ja avausjakso matkasi Kymenlaaksoon.

II JAKSO

Toiselle jaksolle Kouvola vaihtoi Toni Laakson lukkariksi ja Ankkurit aloitti sisältä. Kotijoukkueen kärki ruuvasi palottoman ajoi, mutta tuloksena oli vain kaksi paloa hölmöilyjen seurauksena. Kouvolan kärki laittoi pesät täyteen Laaksolle, joka pörriäinen surrasi väliin. Jatkoa seurasi Meriläisen kovalla välilyönnillä ja KPL karkasi heti kahden juoksun karkumatkalle.

Toisesa vuorossa Alajärven sisäpeli kulki samoja latuja. Kärki teki tilanteen, mutta kotiutukset eivät kulkeneet millään ja vuoro loppui nopeasti. Myös KPL:n vuoro oli tulokseton. Kolmas vuoro ei tuonut Ankkurien tilastoihin muutosta. Viljo Sillanpään läpilyönnillä joukkue sai sisävuoroon hyvän alun ja pesät täytettiin. Juoksujen teko ei tälläkään kertaa onnistunut. Kouvola onnistui tasoittavallaan paremmin ja siirtyi ulkokentän avustuksella kolmen juoksun johtoon.

Viimeisessä vuorossa Sasu Iivarinen iski 1-2 tilanteessa pallon kakkosrajasta läpi, mutta märällä nurmella tuloksena vain yksi Jaatisen tuoma juoksu. Ottelun toinen jakso päättyi Kouvolan hyväksi näihin 3-1 lukemiin ja samalla kaikki pisteet menivät Kouvolaan.

 

Palkitut

I Aki Orava

II Viljo Sillanpää

Tilastot

Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”32″]