Otteluraportti:

Alajärvi – Koskenkorva 0-1 (5-5, 1-3)

Paikallisottelussa nähtiin pesishistoriaa, kun Koskenkorvan Jere Dahlström sai täyteen tuhat lyötyä. Itse ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja varamiehinen kotijoukkue haastoi tosissaan kovaa vierasjoukkuetta. Kotijoukkueen tehomiehiä olivat myös jokerit. Tuomas Tallbacka kotiutti kolmesti ja Sami Mikkolanaho kahdesti. Lukuisat ykköspalot vaikeuttivat kotijoukkueen sisäpeliä ratkaisevissa paikoissa.

I JAKSO

Ankkurit  aloitti pelin sisältä ja ottelun toisella lyönnillä Petrus Puputti kumautti pallon kakkospuolelta maisemaaan ja kiersi kentän. Jatkoa seurasi, kun pesät saatiin täyteen. Ensin Sami Mikkolanaho puhkaisi kakkossauman ja samalla lyöntivuorolla mies pisti pallon vielä kakkospuolelta maisemaan 1-2 tilanteessa ja taululle lukemat 3-0. Ajon jatkui ja jokeri Tuomas Tallbacka löi vuorostaan kakkospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti ja tilanne muuttui 5-0. Koskenkorvan takaa-ajo alkoi tehokkaasti, kun Veli-Pekka Yli-Hirvelä löi tyhjään kenttään kunnarin.  Jere Dahlström komppasi pussarillaan ja toiseen vuoroon  mentiin 5-3 kotijoukkueen johtaessa.

Toisessa vuorossa kotijoukkueen sisäpeli ei lähetenyt rullaaamaan, eikä lisäjuoksuja nähty. Korvalaiset hiipivät lähemmäksi Janne Leppälän sijoituksella ja Juho Toivolan keskipompulla ja tilanne kiristyi lukemiin 5-4. Kolmannessa vuorossa jäätiin juoksuitta ja viimeinen vuoro alkoi tiukassa tilanteessa. Kotijoukkueen saldo ei enää kasvanut, mutta vieraat väänsivät pelin väkisin tasoihin Mikko Mahlamäen välilyönnillä ja avausjakso tasattiin lukemin 5-5.

II JAKSO

Toinen jakso saatiin käyntiin vasta toisessa vuorossa, kun Jere Dahlströmin lyönti karkasi helpohkosti maisemaan kahden juoksun arvoisesti. Tällä lyönnillä Dahlström sai tuhat lyötyä täyteen kolmantena pelaajana miesten Superpesiksessä. Kolmannessa vuorossa lukema kasvoi yhdellä KoU:n siirtyessä kolmen juoksun johtoon.  Viimeisessä vuorossa kotijoukkue sai painetta päälle, mutta palot kärjen takana söivät peliä. Tuomas Tallbacka kavensi Kari Kellokosken edetessä ottelun loppuluvuisi 1-3.

PALKITUT

I Tuomas Tallbacka

II Viljo Sillanpää

TILASTOT

Kuvagalleria: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”39″]