Imatra – Alajärvi 2-1 (2-7, 6-4, 4-4, 2-0)

Lyönti kulki Ankkuriryhmällä mallikkaasti, mutta ulkopelissä hanska ei pitänyt ratkaisupaikoissa riittävän tiukasti. Näin tuliaisina oli vain yksi piste. Sami Mikkolanaho kotiutti viidesti ja Sasu Iivarinen pelasi 100% sisäpelin.

I JAKSO

Ankkurit oli tehnyt tappiollisen Kankaanpään matkan jälkeen pientä viilausta kokoonpanoon, kun Niko J Korhonen tuli mukaan ulkopeliin ja Mikael Penninkangas palasi jokeripaitaan. Ensimmäinen jakso alkoi Ankkurien tehokkaalla. Aki Orava paukautti 1-3-tilanteessa pallon pusikkoon kolmospuolelta tuloksella 1+2. Tämän jälkeen pesät laitettiin täyteen ja 4-0 lukemat iski kakkospussista Sami Mikkolanaho ja 5-0 syntyi jatkotilanteesta Rami Mäkisen 2-rajapuhkaisulla. IPV sai rakennettua kahden palon ajotilanteen, josta se ei pystynyt juoksun tekoon.

Mikkis iski Imatralla viisi juoksua. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toisessa vuorossa peli keskeytyi pitkäksi aikaa, kun kolmospuolen leikkurimallinen pomppu osui Imatran etukenttäpelaajaa Juhani Myyryläistä kasvojen seutuville. Lääkintähenkilöstön saapuminen kentälle kesti todella pitkään ja peli oli pysähdyksissä noin puoli tuntia. Onneksi tiedot sairaalasta kertoivat, että Myyryläinen voi päästä jo illalla kotiin toipumaan. Ankkurien sisävuoro oli pitkän odottelun jälkeen hieman tahmeaa eikä Rami Mäkisen merkkaamattomalla saatu juoksua. Imatra ei sisävuorollaan saanut etenijää kakkospesälle.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien kärki laittoi pesät täyteen, mutta merkkivirheiden jälkeen juoksutili ei kasvanut. Tasoittavallaan IPV laittoi heti pesät täyteen ja palotonta ajoa tuli purkamaan jokeri Lauri Rönkkö, jonka lyönti sirvahteli linjassa juoksun arvoisesti. Jatkotilanteesta IPV kavensi Nino Muuruvirran lyönnillä lukemiksi 2-5. Tässä kohtaa kotijoukkue tyhjäsi kentän ja lähti kärjen hakuun. Se ei kunnolla onnistunut ja Ankkurit pystyi estämään lisäjuoksut.

Viimeiseen vuoroon Ankkurit tuli kolmen juoksun johdossa. Sasu Iivarinen täytti pesät ja toisesta ajon purusta Juha Katajisto roikotti Alajärvelle kuudennen juoksun. Ensimmäisen jakson viimeisen Ankkuri-juoksun napautti kolmospussarilla Rami Mäkinen. Imatran takaa-ajo kilpistyi Ankkureiden tiiviiseen ulkopeliin ja avausjakso vieraille komeasti 7-2.

II JAKSO

Kotijoukkue aloitti toisen jakson sisävuorot ja laittoi heti pesät täyteen Lauri Rönkölle, jonka lyöntivuoro tuotti vain kaksi paloa. Ankkurien kärki rakensi tilanteen, joka kuivui kuitenkin kentän tyhjänneeseen koppiin. Kakkoskärki pisti kahdella palolla uudelleen pesät täyteen, mutta tuloksena vain niukka palo kotipesän kynnykselle.

Toisessa vuorossa IPV:n kärki laittoi jälleen pesät täyteen ja avausjuoksu syntyi saumapuhkaisulla. Tämän jälkeen Lauri Kaartokallion välilyönti yllätti Ankkurien takakentän neljän juoksun arvoisesti ja kotijoukkue siirtyi hetkessä 5-0 johtoon. Pitkän toisen sisävuoron jälkeen kotijoukke johti toista jaksoa jo ratkaisevan tuntuisesti 6-0 Ankkurien tullessa toista kertaa lyömään.

Alajärvi aloitti kuitenkin kahdella palolla takaa-ajoa, kun lyöjien käydessä vähiin Henri Heikkinen iski tolppamerkistä pallon väliin. Samasta ajosta Sami Mikkolanahon saumaveto kavensi lukemiksi 6-2.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit sai Imatran kärjen kiinni, eikä juoksuja nähty. Ankkurit tuli sisälle ns. lyönnin päässä. Kirivaihdetta saatiin alustavasti silmään, kun Sami Mikkolanaho laittoi viimeisellä lyönnillä pallon väliin. Ilmassa oli jo ratkaisun makua, kun seuranneesta ajonpurusta syntyi koppi, kaksi paloa ja vuoronvaihto.

Viimeisessä vuoroparissa IPV ei juoksuja tehnyt. Tasoittavalla Ankkurit täytti kärjellä pesät ja Sami Mikkolanaho latoi juoksun kolmossaumasta. Enempää ei kuitenkaan nähty ja jakso päättyi IPv:lle 6-4 ja edettiin supervuoroon.

SUPERVUORO

Juha Katajiston läpäri vei Ankkurit kotareihin. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Imatra aloitti sisältä ja kärki kattoi heti pöydän kotiuttajille, jotka moukaroivat taululle 3-0 johtolukemat. Pitkän vuoron jälkeen kotijoukkue johti 4-0 ja peli näytti jo ratkenneen sen eduksi. Alajärven kärki laittoi kuitenkin pesät täyteen ja kavennuksen iski jälleen Mikkolanaho. Jatkotilanteessa Juha Katajisto pisti pallon takaa läpi. Kunnaria ei aivan syntynyt, mutta tilanne tasottui lukemiin 4-4. Kenttä tyhjeni välillä, mutta Ankkurit pääsi yrittämään vielä voittojuoksua, kun Aki Orava taituroi tuplavaihdon. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu ja edessä oli kotarit.

KOTIUTUSLYÖNTIKILPAILU

Imatra aloitti kotarit ja sai viidellä parilla aikaiseksi kaksi juoksua. Ankkurien kaksikot eivät onnistuneet kertaakaan ja Imatra nappasi maratonottelun voiton.

PALKITUT

I SAMI MIKKOLANAHO

II AKI ORAVA

TILASTOT