Alajärvi – Imatra 2-1 (1-4, 3-0, 1-0)

Avausjakson ratkaisija oli Imatran jokeri Lauri Rönkkö vastustamattomine kotiutuksineen. Toisella jaksolla Ankkurien ulkopeli oli tiivistä eivätkä vieraat saaneet tilanteita. Nestori Yli-Sissalan tulo numerolle kaksi piristi myös sisäpeliä. Supervuoron alkukangertelun jälkeen Henri Heikkisen upea läpilyönti käynnisti Alajärven voitontanssin.

Henri Heikkinen ja Nestori yli-Sissala ratkaisua juhlimassa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Imatra aloitti sisävuorolla ja kärjen rakennettua ajon Lauri Rönkölle, jonka merkkaamattomalla kotiin eteni Lauri Kaartokallio. Ankkurit ei saanut tasoittavallaan kolmostilannetta aikaan. Toisen vuoron aloitus meni IPV:ltä heikosti, eikä se saanut etenijää ykköspesää pidemmälle. Alajärvi rakensi kakkoskärjellä palottoman ajon, josta Sami Mikkolanaho iski kolmossaumavedolla pelin tasoihin.

Kolmannen aloittavalla Imatra laittoi loppupäällä pesät täyteen Rönkölle, joka laittoi pallon väliin ja siirsi vieraat jälleen johtoon. Kärjestä tehtiin vielä uusi tilanne, josta jokeri Jari Komulainen iski tappikumuralla tilanteeksi 3-1. Myös Alajärvi laittoi heti kärjestä pesät täyteen, mutta kolme kotiutusyritystä jäivät tuloksettomiksi.

Viimeisessä vuorossa Rönkön hyvä lyöntivire jatkui ja pallo oli taas välissä. Ankkurien lyöntivuoro oli todella vaisu, eikä etenijää saatu kakkospesää pidemmälle. Kovien kotiutustehojen myötä Imatra nappasi nimiinsä avausjakson juoksuin 4-1.

 

Toinen jakso alkoi Alajärven sisävuorolla. Kärki laittoi pesät täyteen ja Mikkolanaho iski keskisaumasta avauspinnan. Ajon jatkuessa Sasu Iivarisen välilyönnillä kotiin eteni upeasti Nestori Yli-Sissala ja toi tilanteeksi 2-0. Ville Väliahon merkatun välilyönnin jälkeen Imatra tuli sisälle kolmen juoksun takaa-ajossa ja laittoi välittömästi ajon päälle. Ankkurien ulkokenttä kesti Väliahon johdolla upeasti Imatran painostuksen. Toisessa vuoroparissa ei tilastomerkintöjä nähty. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue painosti, mutta juoksut jäivät näkemättä. Myöskään IPV ei onnistunut juoksuja iskemään.

Viimeisessä vuorossa kotijoukkue ei pystynyt kasvattamaan juoksutiliään, mutta Ankkurien ulkopeli oli rautaa eikä vieraat saaneet tilanteita rakennettua. Näin edettiin supervuoroon.

Imatran aloitus supervuorossa ei juoksuja tarjonnut. Ankkurit laittoi kakkoskärjestä miehiä pesille. Etutilanteessa Henri Heikkinen kumuroi pallon kakkosjatkeelta maisemaan ja Riku Niemi pinkoi suoraan kakkoselta kotiin tuoden voittojuoksun.

Ankkurit otti voitosta ilon irti! (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Palkitut

I Nestori Yli-Sissala

II Viljo Sillanpää

Tilastot