Keskiviikko-iltana pelattiin länsilohkossa jälleen yksi kärkiotteluksi luonnehdittava peli, kun Ankkurit matkasivat Pesis-Junkkareiden vieraaksi. Ankkurit oli suvereeni ensi jakson hallitsija, mutta toisella jaksolla kotijoukkue käänsi ottelun kulun ja vei sen nimiinsä 2-1 (0-10, 7-1, 3-0s).

Avausjaksolla Ankkurit löi kotijoukkueelle luun kurkkuun heti avausvuorossa. Kärki onnistui rakentamaan tilanteen, josta Tanja Tuomela, Roosa Aho ja Oona Haapasalo onnistuivat kotiutuksissaan. Sen jälkeen kotijoukkue lahjoitti kaksi juoksua 3-pesän harhaheitolla.
Tämäkään ei vielä riittänyt vaan Neea Rannanpään merkattu välilyönti ja Anni Mertaniemin kotiutus siivitti vieraat hurjaan 0-7-johtoon.

Ankkureiden ulkopeli oli läpi jakson tiivistä, eikä kotijoukkue päässyt juhlimaan 3-tilanteilla. Ne vähätkin yritykset pääsääntöisesti napsittiin kopiksi.

Ankkurit pystyi lisäämään johtoaan toisessa ja neljännessä vuorossa. Aho ja Rannanpään iskivät ottelun toiset juoksunsa ja Iina Koskela iski yhden jakson loppunumeroiksi 0-10.

Toisella jaksolla asetelmat sitten muuttuivat radikaalisti. Ylihärmä sai ensimmäisessä vuorossa onnistumisia mailanvarressa. Emilia Hannukselan puolittainen läpilyönti tuotti kaksi juoksua ja Emma Haukkala iski yhden juoksun heti avausvuoroon siirtäen kotijoukkueen 3-0-johtoon.

Liekö tämä tuonut lisää virtaa myös kotijoukkueen ulkopeliin, sillä Ankkureiden sisäpelissä ei ollut ensimmäisen jakson tehokkuutta mukana. Avausvuorossa Ankkurit jäi nollille.

Toisessa vuorossa Pesis-Junkkarit lisäsi johtoaan yhdellä juoksulla Hanna-Mari Joupin lyönnillä.
Ankkurit sai kuparisen rikki Roosa Ahon 3-puolen läpilyönnillä, joka tuotti yhden juoksun.

Toisen jakson lopullinen niitti tuli kolmannessa vuorossa kun kotijoukkue lisäsi kolmella juoksulla johtoaan Minttu Salon kahdella ja Joupin yhdellä kotiutuksella. Kun Ankkurit ei pystynyt tekemään jaksolle enempää juoksuja niin toinen jakson selvin numeroin 7-1 Pesis-Junkkareille.

Supervuorossa Ylihärmä aloitti sisävuorolla ja oli siinä tyly. Kärjeksi siirtynyt Elli Kangas iski pallon maisemiin tehden kunnarin tyhjään kenttään. Yksi lyöjä ehti käydä välissä, kun Sanni Hirvelä käytti palloa Kiistolan mäntymetsässä. Tällä kertaa tuloksena 1+1 juoksua. Hurjasta alusta huolimatta, enempää ei kotijoukkue juoksuja pystynyt tekemään.

Ankkureiden sisäpelin tuska jatkui myös supervuorossa. Tilannetta ei päästy rakentamaan ja ratkaisut mailanvarressa menivät väkinäisiksi. Supervuoroon ei Ankkurit saanut yhtään kolmostilannetta. Näin ollen supervuoropari Pesis-Junkkareille 3-0.

– Tänään nähtiin hyvin perinteinen Pesis-Junkkareiden ja Ankkureiden välinen ottelu. Yleensä näissä peleissä tunnetilat, ottelutapahtumat sekä hallinnan tunteet heittelee laidasta laitaan. Ensimmäisellä jaksolla oltiin tylyn hyviä, sitten toisella jaksolla kaikki meni päinvastoin. Kankaan ja Hirvelän kunnarit tietyllä lailla iskivät sitten kanveesiin, josta ei supervuorossa noustu.
Joka pelissä kun voittoa lähdetään tavoittelemaan, niin tappio kirpaisee. Tästä pelistä tärkeintä oli saada se pistekin matkaan. Ei tuo peli valmista ole, mutta kun ” mummot ” pääsee kesälomalle niin eiköhän sapelit ala peleissä heilua, naurahtaa pelinjohtaja Tero Tuomela.

Palkitut: Neea Rannanpää ja Roosa Aho