Kitron stadionilla pelattiin vielä juhannuksen kynnyksellä naisten suomensarjan ottelu Kannuksen Uraa vastaan. Ottelusta odotettiin kauden kärkijoukkueen tasaista taistoa pisteistä ja ensimmäisellä jaksolla nähtiinkin vaiherikas ja viihdyttävä jakso. Toisella jaksolla Kannus meni alkujaksosta menojaan ja Ankkureiden viiden juoksun viimeinen vuoro herätti vielä Kitron yleisön, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Ankkurit – Kannus 0 – 1 (6-6, 5-10)

Avausjaksolla Kannus aloitti sisältä ja sai kuparisen rikki Suvi Sorviston kotiuttaessa välilyönnillä Saara Seppälän.
Ankkurit sai omalla tasoittavallaan myös sisäpelin auki. Tanja Tuomelan 3-puolen puhkaisulla kotiin kiiruhtivat Sofia Huusko ja Carita Tunkkari tilanteeksi 2-1.
Toisessa vuorossa Kannus ei kyennyt lisäämään juoksutiliään. Ankkureiden sisävuoro tuotti yhden lisäjuoksun Iina Koskelan lyömänä ja Tunkkarin tuomana.
Kolmannessa vuorossa Kannuksen ratkaisijaksi nousi valtavassa lyöntikunnossa ollut Niina Seppälä, jonka painuva kumuralyönti painui läpi ja tuloksena pajatson tyhjäys, 1+3 juoksua.
Ankkurit kampesi omalla tasoittavallaan kuitenkin tasoihin Oona Haapasalon kahdella onnistuneella kotiutuksella, tuojina Senja Aho ja Iina Koskela.
Neljännessä vuorossa Kannus onnistui kertaalleen Niina Seppälän lyödessä 2-puolen läpilyönnillä Essi Kivelän kotiin tilanteeksi 5-6.
Ankkurit ei kuitenkaan luovuttanut vaan aivan viime hetkillä rakensi kahden palon tilanteen Fanny Salmelalle, joka löi välilyönnillä Lotta Kangasahon kotiin. Voittojuoksukin oli lähellä, mutta kotipesään syntyi tiukahko palo ja jaksonumerot tasattiin 6-6.

Toisella jaksolla kentällä tuntui olevan vain yksi joukkue, vierailija Kannus. Ensiksi vieraiden ulkokenttä pystyi torjumaan kotijoukkueen tilanteiden rakentelun tyystin.

Omalla sisävuorolla Kannus tehtaili 6 juoksua. Alun kaksi juoksua syntyivät harmittavasti vapaataivalten muodossa. Sen jälkeen tulikuumaa mailaansa heilutti Niina Seppälä ja jälleen palloa haettin kaukaa. Tällä kertaa kunnarin lisäksi syntyi 2 tavallista juoksua. Murheellinen Ankkureiden ulkovuoro jatkui vielä yhden harhaheitolla annetun juoksun muodossa.

Kahdessa seuraavassa vuorossa Ankkureiden sisäpeli jatkui takkuisena. Merkkivirheiden ja huonolaatuisten lyöntien muodossa. Kannus puolestaan jatkoi tehokasta sisäpeliään lisäten juoksuja yksitellen aina 10:een saakka.

Ankkureiden sisäpeli aukesi vasta viimeisessä sisävuorossa. Senja Ahon 2-puolen läpilyönnillä syntyi avausjuoksu, Tanja Tuomelan 3-puolen läpilyönnillä seuraava ja hetkeä myöhemmin Oona Winter huudatti kotiyleisöä takakentän läpilyönnillä joka tuotti 1+2 juoksua. Hyvään vauhtiin päässyt sisävuoro kuitenkin päättyi liian lyhyeen. Toisen jakson numerot lopulta 5-10 Kannuksen hyväksi.

PALKITUT

I FANNY SALMELA
II TANJA TUOMELA

– Tänään nähtiin ensimmäisellä jaksolla suomensarjatasolle huippupesäpalloa. Molemmilla joukkueilla oli saumansa jaksovoittoon, mutta meillä valitettavasti ei aivan kotiutuslyönnit olleet tänään keskimailassa. Toisella jaksolla meillä oli murheellinen alku, eikä ensimmäisen vuoron selkäsaunasta jakson aikana toivuttu. Viimeisessä vuorossa saatiin taas muutamia keskiosumia, mitkä tuottivat juoksuja, mutta pelin aukeaminen tapahtui 3 vuoroa liian myöhään.
Tappio harmittaa, tottakai. Tänään oli vastassa hyvä joukkue pitkästä aikaa.
Saatiin ekalle jaksolle hyvä peli-ilme aikaiseksi. Toisen jakson mahalaskua ei pysty hyväksymään.
Pureskellaan ja nieleskellään juhannuksen aikana tappio. Ollaan pelattu hienosti tällä porukka tähän saakka ja kokokevät kierros meni kokonaisuutena upeasti. Nuoret tytöt ovat saaneet kovia pelejä ja oppineet myös voittamaan pelejä. Muutaman päivän tauko on ansaittu. Erityiskiitos tänään yleisölle, mahtavaa että väki alkaa uskomaan myös naispesikseen Alajärvellä. Tätä on tarvittu ja tarvitaan jatkossakin. Toivottavasti uudetkin katsojat löytäisivät lehtereille kesän jatkuessa.

Kuva: Jani Vuorela