Kankaanpää – Alajärvi 2-1k (2-3, 2-1, s0-0, k4-3)

Sisäpelin osalta vaatimattomaksi jäänyt ottelu tarjosi kuitenkin runsaasti jännitettävää, sillä ottelu ratkesi kotijoukkueen eduksi vasta kotiutuskisan toisella kierroksella. Ankkurien Ville Väliaho lukkaroi upeasti vanhalla kotikentällään.

Ville Väliaho oli Ankkurien paras pelaaja Kankaanpäässä. (Kuva_ K-Media/Jukka Ketonen)

I JAKSO

Ankkurien kapteeni Sami Mikkolanaho voitti hutunkeiton ja Kankaanpää aloitti ottelun sisältä. KaMa laittoikin heti pesät täyteen jokeriosastolleen. Kotijoukkue saikin otteluun lentävän lähdön, kun Ankkurien ulkokenttä lahjoitteli kotijoukkueelle kaksi juoksua. Ankkurien sisävuoro alkoi nihkeästi, mutta tilanne ruuvattiin kuitenkin päälle ja Sami Mikkolanaho iski kolmossaumasta 2-1 kavennuksen Nestori Yli-Sissalan juostessa.

Ensimmäisen vuoroparin jälkeen sisäpelin punainen lanka tuulisessa säässä katosi eikä toisessa vuoroparissa nähty tilastomerkintöjä kummankaan joukkueen osalta. Kolmannen vuoron alku meni samoissa merkeissä, mutta tasoittavallaan Ankkurit pisti pullat uuniin ja Sami Mikkolanaho kumuroi merkistä Viljo Sillanpään kotiin ja tasoittaen tilanteen. Jatkoa seurasi, kun Sasu Iivarinen raaka sivallus painui takakentälle ja Ankkurit siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon kakkoseksi siirretyn Nestori Yli-Sissalan edetessä.

Viimeisessä vuorossa kotijoukkue rakensi ajon yhdellä palolla.  Ensin Ville Väliaho irrotti etenijän kolmoselta. Jakson viimeinen palo naulattiin saman ajon jatkotilanteesta kakkospesälle ja Ankkurit nappasi jaksovoiton!

II JAKSO

Ankkurien jaksoaloitus oli vaisu ja Kankaanpään hyökkäyksen torjui lukkarin tontilla Ville Väliaho aina Sami Joukaisen merkkaamattomaan asti. Näin kotijoukkue siirtyi ensimmäisessä vuorossa juoksun johtoon. Toisessa vuoroparissa ei juoksuja nähty ja kummankin joukkueen sisäpeli oli tuulenpuuskien säestyksellä melko vaisua. Kolmas vuoro meni Ankkureiden osalta samoissa merkeissä, mutta Maila onnistui Sami Joukaisen näpillä siirtymään 2-0 johtoon. Se jäi myös jakson voittojuoksuksi, kun Alajärven viimeinen vuoro meni voittopuolisesti penkin alle.

SUPERVUORO

Kankaanpää aloitti sisältä, mutta Juha Katajiston upea kahden palon ulkopelisuoritus hyydytti menoa. KaMa sai rakennettua kahdella palolla kotiutustilanteen Joukaiselle, jonka kotiutuksen hoiteli Sasu Iivarinen. Alajärven supervuoro ei tuottanut edes kakkostilannetta ja edettiin kotiutuslyönteihin.

KOTIUTUSLYÖNTIKILPAILU

Kankaanpää aloitti kotarit hurjasti, kun kolme ensimmäistä paria onnistui. Ankkurien takaa-ajo alkoi Aki Oravan kotiutuksellla ja sai lisävauhtia väärillä tulleesta toisesta juoksusta. Viimeisessä parissa pallon kumuroi väliin Juha Katajisto ja näin mentiin jatkopareille. Kankaanpään kolmikosta  Sami Joukainen onnistui ja 4-3 tilanteessa tultiin tasoittamaan kotaria. Ankkurit ei pystynyt enää lisäjuoksuihin ja voitto jäi Kankaanpäähän lukemin 2-1.