Ankkurit oli loistavassa iskussa eilen sunnuntaina Haminaa vastaan. Ankkurien lyöntipeli toimi mallikkaasti koko ottelun. Kolmostilanteet Ankkureille ottelussa 22-10. Ulkopelin moottorina toimi lukkari Antti Toivola, joka vaikeutti korkeilla tolpillaan Haminan nollatilanne pelaamista.

Ankkurit aloittaa ensimmäisen jakson loistavasti sisällä ja siirtyy 2-0 johtoon. Ensimmäisestä vastaa loistavalla välilyönnillä Ville Keltikangas ja Mikael Penninkangas tuo juoksun helposti. 2-0 juoksu lähtee Juho Ihamäen mailasta, kun etumiehen käsiin jäävä lyönti sirvahtaa räpylästä ja Nestori Yli-Sissala juoksee kotiin.  Hamina onnistuu myös avausvuorossa Ankkurien avustuksella, kun turhalla harhaheitolla Henri Heikkilä juoksee numeroiksi 1-2. Toinenkin juoksu oli lähellä tulla välilyönnillä, mutta Tuukka Etulan hirmu heitto polttaa miehen kotiin.

Jakson toisessa vuorossa Antti Toivola lyö Ankkurit 4-1 johtoon puhkaisemalla kolmosrajan kahden juoksun arvoisesti. Tuojina kunnostautuu jälleen Penninkangas ja Yli-Sissala. Tasoittavalla vuorolla Hamina onnistuu kerran, kun viimeisenä lyöjänä Juha Leskinen juoksuttaa Jere Heikkilän ykköspesältä kotiin asti.

Toisen vuoron jälkeen varsinkin Ankkurien ulkopeli on loistavaa Antti Toivolan johdolla ja Hamina ei hirveästi tilanteita pääse rakentamaan. Jakson kaksi viimeistä vuoroa pysyy juoksuttomina, joten jakso Ankkureille 4-2.

Toinen jakso on täyttä Ankkuritulitusta. Ulkopeli toimii loistavasti ja sisäpelissä tulee hienoja suorituksia. Hamina ei ensimmäisessä vuorossa saa oikein mitään aikaan sisällä. Ankkurit sen sijaan avaa juoksutilin, kun Juho Ihamäki kotiuttaa Elmeri Koivusalmen.

Toisessa vuorossa nähdään jakson lopullinen ratkaisu, kun jälleen nolliin jääny Hamina joutui nöyrtymään Ankkurien tulitksessa viisi kertaa. Ensimmäisestä kolmesta lyödystä vastaa Tuukka Etula, joka paukauttaa ajotilanteessa pallon kopparien välistä maisemiin. Tuukan edellä Koivusalmi sekä Penninkangas kirmaa kotiin ja Tuukka itse juosee kunnarin. 5-0 juoksusta vastaa nuori Elias Särkinen, joka lyö uransa ensimmäisen Ykköspesisjuoksun kotiuttamalla loistavalla näpillä Keltikankaan kotiin. Vuoron viimeisestä juoksusta vastaa Ville Viljanmaa kotiuttamalla Juho Ihamäen.

Kahdessa viimeisessä vuorossa Haminan sisäpelistä ei ole paljon kerrottavaa. Ankkurit kuitenkin tinttaa taululle vielä kaksi juoksua lisää kolmannnessa vuorossa. Juoksujen lyöjina kunnostautuu Toivola ja Keltikangas. Ankkureille loistava 2-0 voitto (4-2, 8-0)

OTTELUN TILASTOT