Juoksurikkaan jakson ratkaisee Ankkureille Mikael Penninkangas

Hyvinkään Tahkon kapteeni Teemu Nikkanen voittaa hutunketon ja valitsee vieraille aloittavan sisävuoron. Hyvinkää rakentaa kärjestä yhden palon ajotilanteen ja onnistuu saamaan jakson avauspinnan Juha Korhosen lyödessä Teemu Rouhiaisen kotiin. Ankkurit ei omalla sisävuorollaan tilanteilla mässäille joten toinen vuoro alkaa Tahkon 0-1 johtoasemassa. Toisen aloittavalla Tahko onnistuu lyömään kolme juoksua. Aluksi Aleksanteri Haukan lyönti kimpoaa Ankkureiden etukentästä rajojen ulkopuolelle ja Rouhiainen juoksee kotiin. Jatkossa vielä Kalle-Tapio Huusko ja Aku Kettunen lyö juoksun mieheen. Antti Pukkinen avaa tasoittavalla Ankkureiden juoksutilin lyömällä ajotilanteessa hermopallon Tahkon polttolinjalle ja Miika Keski-Petäjä juoksee kotiin. Markus Hallasuo onnistuu vielä seuraavana lyöjänä kotiuttamaan Severi Piispasen. Kolmas vuoro alkaa tilanteessa 2-4 vieraille. Tahko lisää johtoaan kolmella juoksulla. Ajotilanteessa Korhonen niittaa pallon koppareiden välistä läpi ja kotiin pinkoo Vierimaa ja Kettunen. Aleksanteri Haukka onnistuu ajon jatkuessa lyömään tilanteeksi 2-7 kotiuttamalla Korhosen kotiin. Ankkurit saa hyvin painetta päälle tasoittavalla ja onnistuukin loistavasti. Ville Posti lyö ajotilanteessa pallon takaa läpi ja kotiin kirmaa Mäki ja Keski-Petäjä. Tilanteen jatkuessa Ankkurit saa vielä yhden juoksun, kun Tahkon lukkari lipsauttaa kaksi väärää ja Piispanen saa kävellä kotiin. Ratkaiseva neljäs vuoro alkaa tilanteessa 5-7.  Tahko saa aloittavan vuoron alkuun kärjestä palottoman ajotilanteen, mutta Korhosen kotiutuslyönti kopiksi ja kenttä tyhjenee. Tahko onnistuu vielä kakkoskärjellä rakentamaan ajotilanteen ja onnistuu saamaan kaksi juoksua Santtu Patovan lyödessä pallon läpi takaa. Kotiin juoksee Wahl ja Hokkanen. Ankkurit saa tasoittavalla kärjestä ajotilanteen päälle. Hallasuo lyö Ankkurit kolmen juoksun päähän kotiuttaessa Pukkisen kotiin. Hetkeä myöhemmin nähdään jakson ratkaisu ja sen iskee Mikael Penninkangas, joka kumauttaa pallon kolmoskulmasta maisemiin ja kotiin kirmaa Koivusalmi, Iivarinen sekä Hallasuo. Pennari itse kiertää kentän joten jakso Ankkureille 10-9.

Tahko niukasti parempi toisella jaksolla

Toinen jakso alkaa Ankkureiden sisävuorolla. Ankkurit ei saa tilannetta päälle, mutta Tahko saa omalla sisävuorollaan ja lyö kolme juoksua Nikkasen kotiuttaessa Rouhiaisen sekä Korhosen mailasta kahdesti Patovan ja Vartaman juostessa kotiin. Toinen vuoro alkaa Tahkon johtaessa 0-3. Ankkurit avaa toisen jakson juoksuhanat onnistumalla kerran ajotilanteessa Iivarisen kotiuttamalla Postin. Tasoittavalla Tahko rakentaa kakkoskärjestä palottoman tilanteen, mutta kotiutukset ontuu ja kolmanteen vuoroon mennään 1-3 tilanteessa. Ankkurit rakentaa vuoron alkuun palottoman ajotilanteen, mikä ei kuitenkaan tuota lisäjuoksuja. Tahko ei tasoittavalla tilannetta saa päälle, joten ratkaisevaan vuoroon mennään 1-3 tilanteessa. Ankkurit järjestää jälleen kärjestä palottoman ajotilanteen. Tilanne kuitenkin kuolee, kun Lönnmarkin kotiutuslyönnillä palot kotiin sekä kolmoselle. Ankkurit järjestää vielä kakkoskärjestä ajotilanteen Hallasuolle, mutta se ei tuota juoksuja. Jakso Tahkolle 1-3.

Supervuorossa ei saada vielä ratkaisua

Supervuoron aloittaa Ankkurit sisältä ja rakentaa heti tilanteen päälle. Lönnmark tulee lyömään ajotilanteessa ja puhkaisee Tahkon takakentän kahden juoksun arvoisesti. Juoksujen tuojina Koivusalmi ja Posti. Ajotilanteen jatkuessa Ankkurit ei enää lisäjuoksua saa, joten Tahko sisään 2-0 tilanteessa. Tahko onnistuu tulemaan tasoihin Nikkasen puhkaistessa Ankkureiden kolmospuolen ja Hokkanen ja Patova juoksee kotiin. Lisäjuoksuja ei Tahko enää pysty lyömään eli supervuoro päättyy tasanumeroihin 2-2 ja siirrytään kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotarissa Ankkurit parempia

Kotiutuslyöntikisa alkaa Ankkureiden sisävuorolla. Ankkurit onnistuu kolmesti Lönnmarkin, Pukkisen ja Iivarisen lyönneillä. Juoksut tuo Koivusalmi, Haukkala ja Keski-Petäjä. Tahko ei onnistu omalla vuorollaan kuin Nikkasen lyödessä Rouhiaisen kotiin. Koko ottelu Ankkureille 2-1 (10-9, 1-3, 2-2, 3-1)

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus