Alajärven Ankkurit yhtiöittää pesäpallotoimintansa ja se tehdään osakeannin avulla, joka toteutetaan vielä tämän vuoden aikana.

– Yhtiön alla toimii edustusjoukkue, suomensarjajoukkue sekä B-pojat. Muut Juniorijoukkueet toimivat jatkossakin Alajärven Ankkurit Ry:n suojissa.

– Ankkureiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Jouko Salmenautio selventää että, yhtiöittämisellä pyritään luomaan Ankkureiden toiminnalle vankka taloudellinen perustus. Kyseessä on kymmenen vuoden projekti, jonka aikana taloudellinen tilanne pyritään vakauttamaan. Yhtiöittäminen tehdään yhteistyössä Ankkurit ry:n kanssa

– Seuran toiminnassa tapahtuu muutoinkin muutoksia, sillä seuran konsulttina toimii Timo Kallio, joka siirtyy yhtiöittämisen tapahduttua toiminnanjohtajaksi niin yhtiön kuin Ankkurit ry:n osalta.

–  Kallio kertoo että siirrymme seurassa kokonaan digitaaliseen toimintaan taloushallinnon osalta. Tämä vähentää huomattavasti paperisotaa ja toiminnanjohtaja voi käyttää työaikaansa varsinaiseen seuratyöhön. Digitaalisuuden käyttöönotosta on hyviä kokemuksia urheiluseuratoiminnassa.

– Salmenautio selventää että Alajärvellä seurauskollisuus on korkealla tasolla ja sen vuoksi uskomme yhtiöittämiseen löytyvän yhteistyökumppaneita. Osakkeita voivat hankkia niin yksityiset, yritykset kuin yhteisötkin.

Ensi kesän ykköspesisjoukkueen rakentaminen edessä

Ensi kesän edustusjoukkueen pelaajista ei vielä tiedetä, mutta pelaajat ovat osoittaneet keskusteluissa lojaalisuutta seuraa kohtaan. Joukkueen kokoamisesta tietoa tulee kotisivuille ja muihin medioihin myöhemmin syksyn aikana.