HÄRKÄVIIKKO!

Ankkureiden kesä on hieman pysähtynyt juhannuksen jälkeen, kun heikon Jyväskylän reissun jälkeen joukkueeseen iski voimalla tautiaalto, joka yhdistettynä aikaisempiin loukkaantumisiin laski miesvahvuuden olemattomiin. Hiljalleen joukot ovat tervehtymässä ja pelit jatkuvat sunnuntaina siirretyllä ottelulla Haapajärveä vastaan.

Joukkueen iskukyky joutuu viikolla todelliseen testiin, sillä 6 päivään Jaatisen joukot pelaavat 4kertaa. Kotona kohdataan Haapajärvi, Jyväskylä ja Simo, vieraissa käydään Ikaalisissa.

Lähtökohdat ovat hieman haastavat, mutta toisaalta pelinälkää on kasvatettu jo tovi, joten eipähän tarvitse pelejä liikaa odotella! Neljästä kohdattavasta joukkueesta tällä kaudella on pelattu vain Lohea vastaan. Toisia joukkueita vastaan sapeleita ei olla vielä kalisteltu. Edessä on kova viikko ja jaksaminen joutuu koetukselle etenkin sairastelujen jälkeen. On kuitenkin selvää, että voittoja on tultava, mikäli halutaan pysyä mukana pudotuspelitaistelussa.

Haapajärven Pesä-Kiilat nousivat täksi kaudeksi Ykköspesikseen pitkälti paikallisten junioreiden varaan rakennetulla joukkueella. Perinteikäs pesispaikkakunta on mukava lisä sarjaan ja tuo vaihtelua vastassa oleviin joukkueisiin. Lohen metkut ovat tuoreessa muistissa, mutta Ankkureiden on esitettävä paljon parempaa, mikäli voitto halutaan ottaa. Ikaalisen kokoonpano on elänyt kauden aikana ja sen vahvuudessa on nähty yhteistyöpelaajia Tampereen ja Kankaanpään Superpesisjoukkueista. Ikaalisten kotikenttä on hieno paikka pelata pesistä ja siellä nähdään kokoonpanosta huolimatta vaikeasti kammettava kotijoukkue, joten voitto vaatii Ankkureilta hyvää onnistumista.

Neljän pelin rypistyksen päättää lauantainen kotiottelu Simon Kiriä vastaan. Lappilaiset ovat parantaneet peliään kesän vanhetessa ja heiltä löytyy riveistään useampi pelaaja, jolta löytyy kokemusta Superpesiksestä. Aiempien vuosien kohtaamiset ovat olleet värikkäitä ja juoksuja on tehty isot määrät. Simo on parhaimmillaan tasainen koko joukkueella suorittava joukkue, joka hurmokseen päästyään on vaikea pideltävä. Ankkureiden ase on alkukaudella erinomaisesti toiminut ulkopeli, jonka pitää kyetä pitämään Simon tilanteet vähissä ja pyrkiä siihen,  etteivät Lapin miehet saisi peräkkäisiä onnistumisia.

Tulossa on mielenkiintoinen kattaus otteluita, joista kolme pelataan Kitrolla. Suosittelen tulemaan paikalle aistimaan, millaiseen vireeseen joukkue saa itsensä viritettyä!

Nestori Yli-Sissala