Hyvinkää – Alajärvi 2-0 (7-4, 3-1)

Teemu Nikkasen sisäpelivire ja Juha Puhtimäen lukkarointi olivat Hyvinkään voiton avaimet. Ankkurien peliä sävyttivät runsaat virheet niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

I JAKSO

Kotojoukkue Tahko voitti hutunkeiton ja aloitti ottelun sisältä. Kotijoukkueen vaihtolyönnit kilpistyivät kuitenkin Alajärven tiiviiseen ulkopeliin eikä etenijää saatu kakkospesää pidemmälle. Ankkurit rakensi kärjellään palottoman ajon, mutta Hyvinkään polttolinja suoritti hyvin kolme kertaa eikä juoksuja nähty.

Kari Kellokosken hyvä sisäpelivire jatkui Hyvinkäällä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toisessa vuorossa Hyvinkään sai kärjen kolmoselle ja kakkospussarilla Tahko siirtyi 1-0 johtoon. Heti perään Teemu Nikkanen kiskaisi pallon 3-rajasta maisemaan 1+1 arvoisesti ja tilanne muuttui hetkessä lukemiin 3-0. Jatkotilanteesta jokeri Ville Kero iski pallon, kenttämestarin pompun avulla, helpohkosti kakkospuolelta muuntajalle ja kotijoukkue karkasi jo 7-0 johtoon. Ankkurien kavennuksen iski Sami Mikkolanaho, joka viimeisenä lyöjänä kotiutti Viljo Sillanpään.

Tahkon selkeässä johdossa pelin taso laski jakson loppupuoliskolla. Kolmas vuoro meni molemmilta joukkueilta ilman kolmostilanteita. Viimeisessä vuoroparissa Tahko pisti pesät täyteen, mutta lisäjuoksuihin se ei enää pystynyt. Pientä lohtua Ankkureille tarjosivat Santeri Särkinen, Ville Väliaho ja Juha Katajisto, joiden kotiutuksilla ensimmäisen jakson loppulukemiksi kirjattiin 7-4. Väliahon lyömä juoksu oli nuorukaisen ensimmäinen lyöty Ankkuri-paidassa.

II JAKSO

Ankkurit rakensi ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi kolmostilannetta, mutta Sami Mikkolanahon merkkaamattomalla tappikumuralla saatiin aikaiseksi vain niukka palo. Omalla aloittavallaan Tahko laittoi jälleen nopeasti pesät täyteen. Ensimmäisen tilanteen hoiti kärpäsellä Ville Väliaho. Jatkossa Hyvinkää iski kuitenkin kaksi kertaa miehen kotiin ja johti ensimmäisen vuoron jälkeen 2-0.

Toisessa vuoroparissa Ankkurit teki pelaamisen Tahkolle helpoksi huonoilla sisäpeliratkaisuillaan. Tahko ei myöskään pystynyt lisäjuoksuihin. Kolmannessa vuorossa Sami Mikkolanaho onnistui iskemään kavennuksen 2-1. Tasoittavalla vuorollaan kotijoukkueen jokeri Ville Kero iski pallon vastustamattomasti merkistä väliin ja Tahko johti jälleen kahdella juoksulla.

Neljännessä vuorossa Ankkurit onnistui tekemään loppupäällään vielä ajotilanteen, mutta se jäi tuloksettomaksi ja näin Tahko voitti toisen jakson juoksuin 3-1.