KANKAANPÄÄ – ALAJÄRVI 0-2 (1-3, 4-5)

I JAKSO

Alajärvi aloitti ottelun sisävuorolla, jonka alkuun saatiin rakennettua takatilanne. Tässä kohtaa Risto Ojanperä laittoi yllätysmerkin päälle ja Valtteri Kleemola iski kakkossaumasta Aki Oravan kotipesään. Kenttä tyhjättiin välillä ja Sami Mikkolanaho taiteili viimeisenä lyöjänä Henri Heikkisen ensi kolmospesälle ja viimeisellä lyönnillä kotiin komealla tappikumuralla. Toinenkin lyöntikierros pyöräytettiin lähes ympäri, mutta ilman juoksuja. Kankaanpään avausvuoro oli vaisu, sillä se ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle. Ankkurien toinen vuoro alkoi nihkeästi kahdella palolla kakkoselle eikä tilannetta saatu päälle. KaMa:n toisen vuoron tasoittava jäi myös tuloksettomaksi.

Kolmannen aloitus meni Alajärveltä koko lailla vihkoon, kun etenijää ei saatu kakkospesällekään. Kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan, mutta avausjuoksunsa se sai Ankkurien harhaheitolla. Tämän jälkeen KaMa täytti pesät, mutta Kleemolan upea kopinhaku esti ensimmäisen yrityksen ja jatkotilanteen hoiti Orava. Viimeiseen vuoroon Ankkurit lähti siis 1-2 johtolukemissa. Alajärvi sai viimeisessä vuorossa kahdella palolla kolmostilanteen, josta Mikkolanaho kumuroi kakkospuolelle ja Kleemolan toi tilanteeksi 1-3. Kankaanpää lähti hyökkäämän kärjellään, mutta Ville Väliahon ja Manu Haukkalan johdolla sinikeltaisten etukenttä teki vaihtotilanteista kolme paloa ja jaksovoitto napsahti Ankkureille.

Ville Väliaho putsasi palkintopöydän Kankaanpäässä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

II JAKSO

Toisen jakson alkuun Ankkurien ulkokenttä lahjoitti Kankaanpäälle takatilanteen ja kotijoukkue kiitti lyömällä kaksi juoksua. Alajärven tasoittava alkoi onnahdellen, mutta tahti muuttui kun Orava löi kakkoskopparin yli kunnarin tyhjään kenttään. Oravan odotellessa tuplajuoksua pesät täytettiin ja  Mikkolanaho survaisi pelin tasoihin kakkossaumasta. Seuraava ajo rakentui Nestori Yli-Sissalalle, jonka kakkosrajanäppi riiti tuomaan kotiin Haukkalan ja Ankkurit siirtyi 2-3 johtoon. Heikkisen lyöntivuorolla mies kumuroi pallon vastustamattomasti viimeisellä väliin siirtäen vieraat 2-4 johtoon. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue täytteli kenttäpesät yhdellä palolla, mutta Väliahon irroitti etenijän kolmoselta ja tilanne kuivui kasaan. Tasoittavalla Ankkurit sai kuin saikin luotua kolmostilanteen viimeiselle lyöjälle. Mikkolanaho tarjoili illan erikoisen, jolla kotiin tuli toistamiseen hienon ottelun sisällä ja ulkona pelannut Manu Haukkala.

Kolmannessa vuorossa kotijoukkue puhkaisi vaihtotilanteissa molempien pesien puolelta, mutta Viljo Sillanpään ja etenkin Antti Pukkisen haut kenttärajojen ulkopuolelta estivät kavennukset. Pukkinen oli iskussa myös mailassa 71% tehoilla. KaMa kuitenkin painosti ajotilanteiden muodossa ja onnistui kaventamaan ensin Jussi Kivelän keskipompulla lukemiksi 3-5. Näissä lukemissa lähdettiin myös viimeiseen vuoroon, sillä Ankkurien tasoittava jäi tuloksettomaksi. Neljännessä vuorossa Kankaanpää sai välittömästi etenijän kolmoselle, josta Jouni Itävalon välilyönnillä tuli kavennus 4-5:een. Tämän lähemmäksi eivät kankaanpääläiset päässeet, sillä Ankkurien ulkopeli kesti upeasti. Näin myös toinen jakso kirjattiin vieraille ja kolme pistettä matkasi Kitron suuntaan.

 

 

PALKITUT

I Ville Väliaho

II Sami Mikkolanaho

TILASTOT