Alajärvi – Kouvola 1–2 s (1–2, 4–1, 0–3)

– Kova ottelurumba näkyi pelissä. Väsyneenä ei keskittyminen säily ja tulee virheitä. Peli oli niin huonoa, että tämä olisi pitänyt pelata uudestaan toisena päivänä, leukaili Koplan 2-pj Jukka ”Mehu” Mäkinen.

Ja oikeassa mies olikin. Kiivas ottelutahti näkyi selvästi joukkueiden kohtaamisessa. Tilanteiden tekeminen oli tuskaista ja ykköspalojakin tuli reippaanlaisesti. Supervuorossa vierailijat saivat pelin paremmin jenkaan ja nappasivat toisenkin sarjapisteen mukaansa. 

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen
Ossi Meriläinen lyö ja Jukka Mäkinen seuraa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Ensimmäinen jakso

Kaikki Ankkurien alkukauden kotiottelut on pelattu kehnohkossa säässä, eikä sunnuntai ollut poikkeus. Keli oli tuulinen ja viileä ja ripsipä välillä vettäkin. Ottelun avausjakso ei sisäpelin osalta tarjonnut kummankaan joukkueen osalta aihetta hurraahuutoihin. Ankkurit pääsi yrittämään kotiutusta vain kerran, kun Kari Kellokoski iski Jere Saukon kotiin. Koplalle merkittiin kaksi yritystä, joista molemmista jokeri Ossi Meriläinen iski  ukon tupaan.

Toinen jakso

Toisen jakson alku oli hyvin avausjakson kaltainen. Tilanteita ei meinannut syntyä millään. Osasyynä olivat molemmat lukkarit. Ankkureiden Janne Kivipelto ja etenkin Koplan Joni Rytkönen sekoittivat lyöntipeliä tehokkaasti.

Kolmannessa vuorossa saatiin vihdoin ensimmäiset kolmostilanteet aikaiseksi. Kouvola ei omista paikoistaan onnistunut, mutta kotijoukkue Ankkurit kyllä. Voittotahdit toiselle jaksolle iski Aki Orava takakentän puhkaisullaan. Sillä kotiin ennättivät Petrus Puputti ja Jere Saukko. Kotijoukkueen kovan pommitus tuotti lisää tulosta Mikael Penninkankaan ja Juha-Matti Jaatisen kotiutuksilla. Tuojina Sasu Iivarinen ja ehkäpä Suomen nopein kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho.

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Käyhän se näinkin:. Etenijä kotiuttaa kotiuttajan. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Supervuoro

KPL tukkasi Supervuoroon lyöntijärjestystään ja se tehosi. Pasi Kokkosen vietyä miehen kolmoselle laitettiin hänelle vielä yllätysmerkki päälle ja erinomaisesti pelannut jokeri Teemu Nurmio toi juoksun. Tästä Kouvola sai hengen päälle ja laittoi Supervuorossa tylyt 0-3 lukemat. Ankkurit ei saanut Superissa enää tilannetta aikaiseksi. Kaksi sarjapistettä  Kouvolaan ja yksi Alajärvelle.

Tilastot (www.pesistulokset.fi)

Lehdistötilaisuus:

Kuvagalleria AA–KPL 7.6.2015. Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”10″]