Positiivisesti yhdessä

Tervehdys Ankkurilaiset! Maailma on myllerryksessä, eikä kukaan tunnu tietävän, mihin suuntaan tilanne kehittyy. Pesäpallo saattaa tuntua kaukaiselta ajatukselta lokakuun pimeydessä, mutta toisaalta nyt on otollinen tilaisuus miettiä, mitä tulevaisuudelta haluamme.

Kurkataan kuitenkin nopeasti vielä menneeseen. Kaudella 2020 Ankkurit palasi uskottavaksi pesäpalloseuraksi. Junioritoiminta on vireää niin tytöissä kun pojissakin, eikä menestyskään ole kiertänyt lahjakkaita joukkueita. Seuran taustoissa laitettiin työrukkaset käteen ja edustusjoukkueen hankalasta tilanteesta selvittiin. Haluan henkilökohtaisesti kiittää tuhannesti kaikkia teitä, jotka mahdollistatte laadukkaan ja tasokkaan urheilun täällä kotikaupungissamme. Kaikki merkit viittaavat siihen, että pesiksellä on paikkansa Alajärvellä.

Kesällä 2020 Ankkureiden edustusjoukkue nousi takaisin jaloilleen ja iski tiikerin lailla aina nousukahinoihin asti. Hampaat olivat jo näkyvissä, mutta ne tarvitsevat vielä teroitusta, jotta nousua voidaan oikeasti tavoitella. Joukkueen ja seuran tavoite on palata Superpesikseen. Se vaatii laadukkaan työn jatkumista ja edelleen kokonaisvaltaista kehitystä toiminnan joka osa-alueella. Ankkuripesis oli koko edelliskesän menestyksekästä, joten siitä on hyvä ponnistaa kohti tulevaa! (Blogi jatkuu kuvan alla..)

Uusi harjoituskausi odottaa jo kulman takana. Toivotaan parasta, että saamme nauttia siitä alusta asti yhdessä joukkueen kanssa. Tulemme tekemään kaikkemme, että ensimmäisestä harjoituksesta alkaen jokainen kirjoittaa yhteistä Ankkuritarinaa. Valmennus on saanut iskostettua joukkueeseen jokapäiväisen tekemisen merkityksen, joka luo pohjan kaikelle toiminnalle. Arkinen puurtaminen onkin koko joukkueen tekemisen perusta. Laadukas ja pitkäjänteinen työ palkitaan yleensä ennemmin tai myöhemmin. Voittaminen ja menestyminen vaativat aikaa, eikä korkeimmalle korokkeelle ole oikotietä. Me emme aio oikoa.

On etuoikeutettua saada kuulua Ankkureiden pesisyhteisöön. Olemme kulkeneet yhdessä jo ainakin puolikkaan maratonin, jonka varrelle on osunut jos jonkinlaisia sattumia. Matkalla on ollut paljon pettymyksiä ja välillä tie on kuljettanut merenpohjaankin. Aurinko on kuitenkin aina noussut kakkospesän takaa ja jotenkin ollaan aina päästy jaloilleen. Meidän yhteisö on sitkeä, eikä taitu hevillä. Uskon ja luotan, että pettymysten aika on ohi. Nyt on aika alkaa kartuttaa positiivisia kokemuksia. Haluan omalla toiminnallani tuoda yhteisöön iloa ja sekä luoda unohtumattomia kokemuksia Ankkureiden kannattajille. Annan lupauksen, että kunhan pesiksestä päästään taas nauttimaan, lupaan olla kentällä vielä viihdyttävämpi katseltava! Samalla yritän toki pelata hyvin.

Otetaan yhdessä niskalenkki tästä tautitilanteesta ja pyritään olemaan mahdollisimman positiivisia. Se johtaa meidät vielä hauskempiin aikoihin ja kuljettaa kohti menestyksekkäämpää tulevaisuutta.

-Nestori Yli-Sissala