Kauden kolmas koitos

Kimmo Carlson ja Jere Saukko toukokuisessa Kitron ottelussa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kimmo Carlson ja Jere Saukko toukokuisessa Kitron ottelussa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Alajärvi ja Jyväskylä ovat kohdanneet siis jo kahdesti. Toukokuussa Kitrolla Ankkurit oli parempi jaksoin 2-0 ja Toholammilla kesäkuun puolella Kiri vei ottelun 2-1 kotiutuslyöntikilpailussa. Jyväskylällä on alla tappiot Hyvinkäälle ja Seinäjoelle sekä tiistainen voitto-ottelu Raahessa. Alajärven tilastoista voi lukea, että kolmessa viimeisessä kamppailussa on kärsitty tappio Joensuulle ja voitettu Raahe ja Koskenkorva. Jyväskylä on sarjassa sijalla neljä kerättyään 22 ottelusta 37 pistettä ja Alajärvi sijalla viisi 32 pisteellä 23 ottelusta.

Runkosarja on kärkikolmikon jälkeen äärimmäisen tasainen, joten kumpikin joukkue tarvitsee ottelusta pisteitä.  Ankkurit pelasi Koskenkorvaa vastaan pitkästä aikaa vakiomiehistöllään, kun sekä Juha-Matti Jaatinen että Kari Kellokoski pukivat peliasun ylleen. Kirin riveistä puuttuivat Pattijoella Perttu Hautala ja Kimmo Carlson.

Kirin ylivoimainen hahmo kotiutusrintamalla on Hannu Kiukkonen, jonka tykki on puhunut onnistuneesti jo 70 kertaa. Ankkurien Sami Mikkolanaho rikkoi tiistaina 50 lyödyn rajan. Näiden herrojen harteilla lepää päävastuu juoksujen lyömisestä.Tilanteiden tekeminen on molemmissa ryhmissä luonnollisesti kärjen varassa. Kiri on viime otteluissaan joutunut ruuvaamaan kärkeään moneen eri asentoon loukkaantumisista johtuen. Ankkurien kärki on käytännössä ollut koko kauden sama.

Tiistain kierroksella sekä Ankkurit, että Kiri saivat, omissa otteluissaan, lyöntipeliään mukavasti auki. Tämä antaa luvan odottaa näyttävää sisäpeliä myös Hippoksella torstaina.

Suora lähetys ottelusta Jyväskylä – Alajärvi Ankkuriradiossa torstaina klo 17.45 alkaen!

Tilastovertailu

Alajärvi

Lyödyt
1. Sami Mikkolanaho 50
2. Sasu Iivarinen 26
3. Janne Kivipelto 14

Tuodut
1. Jere Saukko 32
2. Petrus Puputti 27
3. Aki Orava 21

Kärkilyönnit
1. Aki Orava 129
2. Jere Saukko 112
3. Petrus Puputti 106

Jyväskylä

Lyödyt
1. Hannu Kiukkonen 70
2. Jukka Latvala 32
3. Jaakko Heikkinen 7

Tuodut
1. Ilkka Ylitalo 32
2. Juho Määttälä 23
3. Miikka Matikka 23

Kärkilyönnit
1. Miikka Matikka 122
2. Hannu Kiukkonen 119
3. Juho Määttälä 96

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.

Click edit button to change this text.