30/30 

 

taulukko
Runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina ja panosta riittää lähes kaikilla joukkueilla. Viimeisen kierroksen otteluparit ovat seuraavat: Vimpeli – Sotkamo Seinäjoki – Raahe Hyvinkää – Joensuu Kouvola – Kitee Jyväskylä – Koskenkorva Kankaanpää – Alajärvi. Sarjatilanne 15.8.2015. (Lähde: www.pesislive.fi)

Ankkurien viimeinen ottelu on Kankaanpäätä vastaan Pohjanlinnan kentällä. Satakuntalaisille on jo varmaan, että he karsivat suorasta säilymisestä Koskenkorvaa vastaan. Myös Ankkurit kaipaa pinnoja hyvään runkosarjasijoitukseen.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Alajärvi ja Kankaanpää ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Jokaisessa pelissä sää on ollut vähintäänkin huono jollei jopa karmea. Kolmen aiemman ottelu keskilämpötila on ollut hieman +10 asteen paremmalla puolella ja vettä on satanut joka kerta enemmän tai vähemmän. Sunnuntaille on kerrankin luvassa poutaa ja lämpöä .

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Toukokuun lopussa Kankaanpää oli kotonaan parempi jaksoin 2-1. Kesä- ja heinäkuussa kohdattiin Kitrolla ja ne ottelut vei Alajärvi lukemin 2-1 ja 2-0. Aiempien kohtaamisten tehokkaimmat kotiuttajat ovat olleet Ankkureista Sami Mikkolanaho(10) ja Sasu Iivarinen(5) ja Mailasta Petteri Kortelainen(5) ja Petri Kulmala(3). Ahkerimmin kenttää ovat kiertäneet Aki Orava(5) ja Jere Saukko(4) ja satakuntalaisista Lauri Kaartokallio(3) sekä Ville-Veikko Olli(3). Kärkilyönneissä Orava(18) ja Saukko(16) ovat olleet Alajärven tehomiehet. Kankaanpään vastaavat ovat Kaartokallio ja Kortelainen, joilla molemmilla on 19 kärkkäriä.

Tilastoilla ei vielä yhtään sarjapistettä saa, mutta pisteitä tarvitaan. Hyvinkää vaaniin Ankkureiden takana, mutta Tahkon viimeinen vastustaja on vähintäänkin haastava eli Joensuu. Toisaalta edellä olevilla Kouvolalla ja Jyväskylällä on etukäteen arvioituna helpommat pelit edessään. Heidän vastustajillaan ei taida liiemmältä panosta otteluun olla. Kankaanpään sijoitus ei myöskään enää muutu. Se varmistui perjantain tappiollisessa Koskenkorva-ottelussa. Näitähän voisi spekuloida maailman tappiin asti, mutta pelit voitetaan vain pelaamalla. Sekä Ankkurien että Mailan kausi jatkuu vielä ja peli-ilme pitää olla kunnossa nopeasti alkaviin jatko-otteluihin.

Ottelua voi seurata Ankkuriradion suorassa lähetyksessä n. 16.45 alkaen.