Alajärvi-Hyvinkää 1–2k (2-1, 1-6, 0-0, 2-3)

Tahkon lukkari Juha Puhtimäki tylstytti yli kolmituntiseksi venyneessä maratonottelussa Ankkurien sisäpelin ja Marko Pelkonen iski ratkaisun kotiutuslyöntikilpailun kolmannella kierroksella.

Santeri Särkinen debytoi Ankkuripaidassa. Kuva:K-Media/Jukka Ketonen.

I jakso

Ottelun ensimmäinen jakso ei tarjonnut valtavia pesiselämyksiä kummankaan joukkueen sisäpelin osalta. Ankkurit aloitti sisältä ja Janne Kivipelto iski heti ensimmäisessä vuorossa kotiin Aki Oravan.  Vierasjoukkue Hyvinkää sai ainokaisensa pystykopilla, joka auringon avulla tuotti juoksun. Juoksu oli, sen lyöjän, Tuomas Tynin ensimmäinen Superpesiksessä ja pallo laitettiin talteen. Superpesis-debyyttinsä teki myös Alajärven Santeri Särkinen, joka paikkasi Kari Kellokoskea. Jakson voittojuoksuksi jäi Sami Mikkolanahon neljännessä vuoroparissa tulittama juoksu, jolla kotiin pinkoi Jere Saukko. Hyvinkää painosti tasoittavallaan tiukasti, mutta kotijoukkue teki kolme paloa kotipesään vieden jakson.

II jakso

Toinen jakso oli sitten Hyvinkään täyttä hallintaa. Vierailijoiden kärki Lauri Vierimaa-Juha Puhtimäki-Teemu Nikkanen operoi huikeilla prosenteilla ja loi Tahkolle tilanteita liukuhihnalta. Kotiutusosastoa johti Juha Korhonen. joka pauukutti toisella jaksolla neljä juoksua. Kari Kellokosken poissaolo näkyi varsinkin toisella puoliskolla selkeästi Ankkureiden otteissa. Kentälle meneminen ja tilanteiden tekeminen oli todella vaikeaa. Aki Orava operoi kuitenkin tehokkaasti läpi ottelun sisällä ja ulkona ja oli ansaitusti sinikeltaisten ykköspalkittu. Myös Mikael Penninkangas onnistui jokeripaidassa. Jakson päätösluvut 1-6  löi Janne Kivipelto, neljännen tasoittavalla, Saukon edestessä.

Aki Oravan taidot riittivät myös Puhtimäkeä vastaan. Kuva:K-Media/Jukka Ketonen.

Supervuoro ja kotiutuslyöntikilpailut

Ankkurit ei omassa Supervuorossaan tilannetta, mutta pystyi torjumaan hienoilla ulkopelisuorituksilla Hyvinkään rynnistyksen. Kotareita mentiinkin sitten pitkään ja hartaasti.  Onnistumiset olivat lujassa ja ratkaisu nähtiin vasta kolmannella kierroksella. Tilanteessa 2-1 Marko Pelkonen puhkaisi takakentän, kymmenennessä parissa, kahden juoksun arvoisesti ja ratkaisi ottelun Tahkolle.