Alajärvi – Seinäjoki 1-2K (2-5, 7-2, S 2-2, K 1-3)

Komeassa säässä käyty sarja-avauksen avausjakso oli hienokseltaan kotijoukkueen hallussa aina JymyJussien jokeri Jukka-Pekka Vainionpään neljä juoksua tuottaneeseen läpilyöntiin. Toisella jaksolla Ankkurit meni menojaan Aki Oravan ja Sasu Iivarisen pommeilla. Sami Mikkolanaho nosti Ankkurit vielä Supervuorossa pahasta kiipelistä, mutta kotiutuslyönneissä vierailijoiden jokerikolmikon vire takasi voiton naapuriin.

I JAKSO

Lähes helteinen sää helli Kitron-stadionille sarja-avaukseen saapunutta pesiskansaa. Alajärvi aloitti sisältä ja rakensi Aki Oravan johdolla yhden palon ajolähdön Sami Mikkolanaholle. Tämä kiitti vastusta ja roikotti Ankkureille kauden avausjuoksun Petrus Puputin edetessä. Vuoro näytti jo kuivahtavan, mutta jokeriosaston Juha-Matti Jaatinen ja Mikael Penninkangas värkkkäsivät kotijoukkueelle toisen juoksun. JymyJussien ensimmäinen sisävuoro tuotti vain kakkostilanteen.

Toisessa vuoro kulki samaa uraa. Orava pisti pesät täyteen, mutta tällä kertaa kotiutukset eivät onnistuneet. Seinäjoki sen sijaan sai sisäpelinsä jenkaan, kun Jukka-Pekka Vainionpää iski pallon takaan läpi neljän juoksun arvoisesti. Vierailijoiden viides juoksu syntyi Joonas Riikilän mailasta.

Kolmas vuoro ja Orava pisti jälleen kerran pesät täyteen. Kotitukset eivät kuitenkaan onnistuneet. Myöskään vierailijat eivät juoksutiliään pystyneet kasvattamaan. Viimeisessä vuorossa Ankkurien peliä rassasivat kaksi nopeasti syntynyttä paloa eikä kirivaihdetta saatu päälle ja jakso JymyJusseille juoksuin 5-2.

II JAKSO

Toisen jakson sisäpelin aloitti Seinäjoki, mutta Ankkurien ulkopeli esti tilanteiden syntymisen. Ankkureiden sisäpeli lähti rullaamaan mukavasti ja kun Aki Orava yllätti takakentän 1+2 juoksun arvoisesti ja kotijoukkue siirtyi 3-0 johtoon. JymyJussien toinen sisävuoro jäi tuloksettomaksi. Ankkurien lukkarin Janne Kivipellon johdolla etenijät poltettiin viimeistään kakkospesälle. Kotijoukkueenkaan toinen vuoro ei juoksusarakkeessa näkynyt.

Kolmannessa vuorossa Ankkurien ulkopeli tiivistyi entisestään ja JymyJussien kolmostilanteet jäivät näkemättä. Sinikeltaisten kolmas vuoropari alkoi terävästi, kun Kivipelto puhkaisi kakkosrajan täyttäen takapesät. Syntyneestä ajolähdöstä Sami Mikkolanahon kakkospussarilla 4-0 lukemat juoksi Viljo Sillanpää. Seuraava ajon purku ei onnistunut, mutta Sasu Iivarisen raivari kakkospesään tuotti 1+2 ja Alajärvi karkasi 7-0 johtoon.

Neljännessä vuorossa vierailijat saivat rakennettua ajotilanteen, josta J-P Vainionpää iski ensin kavennuksen ja Miika Anttila pisti pallon väliin kaventaen tilanteeksi 7-2.

SUPERVUORO

JymyJussit aloitti Superin sisältä ja onnistui kärjellään tekemaan palottoman ajon Vainiopäälle, joka rokotti ulkokenttää kahden juoksun arvoisesti. Ankkureilla oli kohtalainen vuori kiivettävänä, kun se tuli tasoittamaan Supervuoroa. Lähtö vuoroon oli huono. Kärjestä syntyi heti kaksi paloa, mutta Aki Oravan läpilyönnillä täyttyivät takapesät ja Sami Mikkolanahon takakenttäpuhkaisulla peli tasottui lukemiin 2-2 ja edettiin kotiutuskisaan.

KOTIUTUSLYÖNTIKILPALU

Vieraat aloittivat sisältä ja iskivät tehokkaasti kolme miestä kotipesän turvaan. Ankkurien takaa-ajon aloitti Mikkolanaho. JymyJussien ulkokenttä kuitenkin kesti Ankkurien painostuksen ja nappasi arvokkaa vierasvoiton lukemin 1-2.

PALKITUT:

I Aki Orava

II  Petrus Puputti

TILASTOT (www.pesistulokset.fi)

Kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”30″]