Sotkamo-Alajärvi 1-0 (2-2, 2-1)

Ankkurit haastoi hallitsevan mestarin tosissaan puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa Sotkamossa. Peli oli äärimmäisen tasainen, mutta kokenut kotijoukkue oli terävä ratkaisupaikoissa.

I jakso

Ottelun avausvuorossa molemmat joukkueet saivat tilannetta päälle, mutta Juha-Matti Jaatisen vapaalla lyönnillä ei juoksua syntynyt. Sotkamo painosti tiukasti, mutta Ankkurien takatilannepelaaminen oli kuosissa ja palot tehtiin kotipesään. Toisella vuorossa avattiin

Sami Mikkolanaho iski ensimmäiset pudotuspelijuoksut 20 vuoteen. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sami Mikkolanaho iski Ankkurien ensimmäiset pudotuspelijuoksut 20 vuoteen. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

ottelun juoksuhanat, kun Roope Korhonen kotiutti Jani Komulaisen. Ankkurien Sami Mikkolanaho kumuroi pallon väliin ja Henri Heikkinen juoksu tois vierailijat tasoihin. Sotkamo kuittasi Ankkurien johdon, kun Komulaisen lyönti painui kakkostilanteessa läpi kolmospuolelta Hartikaisen juostessa. Sinikeltaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan Mikkolanaho pisti pallon jälleen väliin ja Aki Orava toi jakson tasoihin. Ankkureilla oli viimeisessä vuorossa vielä hyvää painostusta, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Myös kotijoukkue  loi tilanteen tasoittavallaan Komulaiselle, mutta alajärveläisten räpylä kesti jälleen. Näin jakso tasattiin juoksuin 2-2.

II jakso

Ottelun toinen puolisko oli hyvin samanlaista tiukkaa ja tasaväkistä. Sami Mikkolanaho siirsi vierailijat Kellokosken juostessa johtoon toisen vuoroparin tasoittavalla. Ottelun loppupuolella Sotkamo sai yskineen kärkensä toimimaan paremmin ja Toni Kohonen onnistui kotiuttamaan Niko Korhosen sekä kolmannessa, että neljännessä vuorossa. Ankkurien peli taas hieman tökki ratkaisuhetkillä eikä se päässyt kahdessa viimeisessä vuoroparissa enää yrittämään kotiutuksia.

Sarja jatkuu torstaina Alajärvellä äärimmäisen tasaisista lähtökohdista. Ottelu alkaa klo 17.30.