Alajärvi – Kankaanpää 2-0 (3-1, 10-1)

Ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä, mutta toisella jaksolla kotijoukkue antoi sateen laantuessa pallolle kyytiä. Sami Mikkolanaho ja Sasu Iivarinen saivat tulitukea Janne Kivipellolta ja Joni Matintuvalta. Jere Saukko eteni tehokaasti tuoden kolme juoksua.

Ankkurien ulkopeli oli hyvässä kuosissa Kankaanpäätä vastaan. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

I jakso

Joukkueiden edellIsessä Kitron kohtaamisessa lämpöä oli vain kahdeksisen astetta ja navakka tuuli paiskoi vettä pitkälle katettuunkin katsomoon. Vettä tuli tälläkin kertaa ja puuskainen tuuli painoi palloja kolmospuolelle päin, mutta lämpötila oli sentään lähes tuplasti korkeampi. Vierailijat aloittivat sisältä ja saivat viimeiselle lyöjälle Atte Brandtille tilanteen, jonka torjui upealle syöksykopilla Henri Heikkinen. Ankkurit sai omalla sisävuorollaan nopeasti pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho tinttasi kakkossaumasta pallon väliin ja Jere Saukko hölkkäisi ottelun avausjuoksun. Jatkotilanteessa Janne Kivipellon kakkosrajalyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä nurmikon puolelle ja Juha-Matti Jaatinen toi tilanteeksi 2-0.

Toisessa vuorossa KaMa sai aikaiseksi yhden kotiutusyrityksen, joka kilpistyi Sasu Iivarisen tiukkaan ulkopelisuoritukseen. Kotijoukkueen sisävuoro näytti jo kuihtuvat, mutta viimeisenä lyöjänä Joni Matintupa roikotti pallon vastustamattomasti väliin siirtäen Ankkurit kolmen juoksun karkumatkalle Iivarisen edetessä.

Kankaanpää aloitti kolmannen sisävuoron teräväti ja teki kärjestä ajon, josta Petteri Kortelainen onnistui kotiuttamaan välilyönnillä Ville-Veikko Ollin. Alajärven komas lyöntivuoro jäi tuloksettomaksi.

Joni Matintupaa onnittelemassa J-M Jaatinen ja Aki Orava. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Joni Matintupaa onnittelemassa J-M Jaatinen ja Aki Orava. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Viimeisen sisävuoron alkaessa Kankaanpää oli kahden juoksun takaa-ajoasemassa eikä se pystynyt viimeisessä sisävuorossaan enää tekemään tilannetta. Kolmostilanteet menivät avausjaksolla 3-4 Kankaanpäälle, mutta Ankkurit käytti vain kolme sisävuoroa.

II jakso

Toiselle jaksolle peliä vaikeuttanut sade yltyi entisestään ja teki sisäpelistä entistä haastavampaa. Ankkureille kentällemeno olikin ensimmäisessä vuorossa vaikeaa eikä tilannetta saatu aikaan. Kankaanpään lyönnit olivat paremmin jengassa, mutta Alajärven ulkopeli oli tiivistä eikä vierailijatkaan juoksutiliään avanneet.

Toisessa vuorossa aloitti hurjan tykityksen, kun sadekin laantui sopivasti. Ensin Sasu Iivarinen paukautti pallon maisemaan kolmospesän takaa kahden juoksun arvoisesti. Seuraavasta ajosta Sami Mikkolanaho löi kolmoskopparin yli tuloksena tälläkin kertaa kaksi juoksua ja tilanne 4-0. Jakson

Sami Mikkolanaho tuulettaa läpilyöntiä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Sami Mikkolanaho tuulettaa läpilyöntiä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

kruunasi Kari Kellokosken karkaaminen, jolla Ankkurit kirmasi jo 7-0 johtoon. Ennen sitä olivat Henri Heikkinen ja Iivarinen lyöneet jo kaksi juoksua. Kankaanpään pelihuumori oli koetuksella eikä se saanut kavennusta aikaan.

Kolmannessa vuorossa Mikkolanaho, Kellokoski ja Matintupa taituroivat Alajärvelle kolme juoksua lisää ja taululla komeilivat tylyt 10-0 lukemat. Tämän jälkeen suurin into juoksujen tekoon oli mennyt ja pelin viimeisen merkinnän pöytäkirjaan löi vierailijan Atte Brandt. Ankkurien kolmen pelin viikko tuotti komeasti täyden pistepotin.

Palkitut:
I Sasu Iivarinen
II Sami Mikkolanaho
Ilkan ulkopelipalkinto:
Henri Heikkinen

Tilastot

Lehdistötilaisuus

Ottelun kuvagalleria – K.Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”18″]