Jyväskylä – Alajärvi 2-1k (0-3, 4-0, 0-0, 3-2)

Ankkurit nurin toisessa kotarissa

Kaksijakoinen ottelu sai ratkaisunsa vasta Kotiutuslyöntikisassa. Siinä ottelun alkua hallinnut Ankkurit taipui toisella kierroksella Kirille.

Toholammilla oli tupa täynnä. Kuva: Taavi Kivipelto.

I jakso

Ankkurit aloitti ottelun sisältä ja saikin kolmostilanteen kärjestä päälle, mutta juoksujen tekoon se ei pystynyt. Kirin aloitus oli myös tehokas Se teki kärjellään palottoman ajon jokeri Hannu Kiukkoselle. Jere Saukko nappasi kuitenkin Kiukkosen lyönnin kiinni ja teki tilanteesta palot kolmoselle ja kotiin.

Jere Saukko oli avausjaksolla liekeissä sisällä ja ulkona. Kuva:K-Media/Jukka Ketonen.

Alajärven toinen lyöntivuoro sai tuulta purjeisiin, kun Saukko paukautti pallon maisemaan kakkospesän takaa edeten suoraan kakkoselle. Jatkotilanteessa syntyneestä ajosta Sami Mikkolanaho näpäytti kakkosrajasta johtojuoksun. Ulkovuorossa Ankkurit pystyi torjumaan Jyväskylän kärjen ja Kiri jäi tilanteitta. Kolmas vuoro meni sinikeltaisilla samalla kaavalla. Kärki Petrus Puputti – Jere Saukko –Aki Orava laittoi tilanteen päälle. Takatilanteessa Sasu Iivarinen paukautti pallon takaa läpi kahden juoksun arvoisesti ja siirsi Ankkurit 0-3 johtoon. Ankkurit painoi kovasti päälle, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Kiri sai tasoittavallaan kärjen kentälle, mutta Janne Kivipellon ja Viljo Sillanpään kovilla suorituksilla estettiin juoksujen syntyminen. Viimeisessä vuorossa Alajärvi ei painostuksesta huolimatta saanut lisäjuoksuja. Kiri sai tasoittavallaan aikaiseksi kahden palon ajon, joka jäi tuloksettomaksi. Ankkurit vei ensimmäisen jakson kolmostilanteet 11-4 ja korjasi ansaitusti jaksovoiton.

II jakso

Toisen jakson aloitti sisältä Jyväskylä. Se tekikin kakkoskärjestä ajon Kiukkoselle, joka tinttasi Pasi Rajalan kotiin ja Kirin johtoon. Ankkurien ensimmäinen sisävuoro alkoi nihkeästi eikä tilannetta saatu päälle. Keskisuomalaisten toinen vuoro alkoi tehokkaasti ja Kiukkonen pääsi heti kotiutuspuuhiin, mutta Ankkurien ulkokenttä torjui molemmat yritykset.

J-M Jaatisen lyönti oli jengassa läpi ottelun. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen

Alajärven toinen sisävuoro oli parempi, mutta  juoksuja ei syntynyt. Kolmannessa vuorossa Miikka Matikka paukautti pallon puskaan ja siiri Kirin jo 3-0 johtoon. Sisäpeli ei Ankkureilla lähtenyt jengoille kolmannessakaan vuorossa ja juoksut jäivät jälleen tekemättä.

Viimeisessä sisävuorossaan jaksoa hallinnut Jyväskylä teki vielä yhden juoksun. Ankkurit ei saanut takaa-ajoa aikaan ja Kirin rakentama neljän juoksun kaula riitti toisen jakson voittoon.

Supervuoro

Alajärvi aloitti Superin sisältä, mutta Kiri pystyi torjumaan Mikkiksen kovan siivun. Kirin sisävuoro tukehtui vaihtotilanteissa sinikeltaiseen muuriin ja edessä oli kotari.

Kotiutuskisa

Ankkurit teki ensimmäisessä kotarissa kaksi juoksua Mikkolanahon kupperilla ja Oravan saumavedolla. Kirin viisi paria sai aikaiseksi myös kaksi juoksua ja ottelussa mentiin jatkopareille. Kolmen parin jatkokierroksella Ankkurit ei juoksuja tehnyt ja Jyväskylällä oli valtit käsissään. Kiri ei jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä ja vei Kiukkosen hidastetulla voiton.