Veto kotikentällään Ankkureita parempi

Vimpeli – Alajärvi 2-0 (3-2, 11-3)

I jakso

Kotijoukkue voitti hutunkeiton, mutta valitsi aloittavan ulkovuoron. Ankkurit aloitti siis mailasta ja Aki Oravan ja Kari Kellokosken vaihtolyönneillä saatiin aikaan ajolähtö yhdellä palolla. Vedon ulkokenttä pystyi kuitenkin torjumaan Alajärven yritykset. Veto rakensi myös tilannetta, mutta juoksujen tekoon sekään ei pystynyt.

Kari Kellokoski oli mainiossa lyöntivireessä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Toisessa vuorossa Ankkurien lyönti lähti kakkoskärjestä, mutta siitä ei tullut valmista ja syöttötuomarin matala linja sekoitti kärjenkin pelaamista. Vuoro näytti jo kuivahtavan, kun Kellokoski paukautti ykköstilanteessa pallon jokeen täyttäen takapesät. Ottelun avausjuoksu syntyi Sami Mikkolanahon välilyönnillä Kellokosken juostessa. Kotijoukkuekin lähti yhden palon jälkeen hakemaan kärkeä esiin. Ankkurien etukenttä, Janne Kivipellon johdolla, piti kuitenkin huolta siitä, että Veto ei saanut etenijää ykköspesää pidemmälle.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit kopitteli suosiosta kärkeen asti. Kellokoski hoiteli pesät täyteen, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Myös Vimpelin lyönnit lähtivät kakkoskärjestä ja Ankkurit heitteli vaihtotilanteessa pallon 3-puolelta jokeen ja pelin tasoihin. Tästä Veto aloitti vahvan painostuksen, mutta Viljo Sillanpää poltti upeasti ensimmäisessä yrityksessä merkkaamattomalla kolmoselta edenneen etenijän. Jatkotilanteesta Timo Hanhisalo onnistui pistämään pallon merkistä väliin siirtäen kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Viimeiseen vuoroon Alajärvi tuli siis juoksun takaa-ajossa. Lyönti pyöri ns. huonosta kohdasta koko jakson ja neljäskin vuoro lähti liikkeelle numerosta kuusi. Kärki kaivettiin jälleen esiin ja tällä kertaa Orava hoiteli miehen luukkuun. 1-3-tilanteessa Kellokoski pisti pallon väliin ja tasoitti jakson Jere Saukon juostessa. Lyöjien käydessä vähiin Mikkolanaho paiskasi etutilanteessa kuivan siivun kakkospesään ja täytti ulkokentän avulla vielä pesät viimeiselle lyöjälle Joni Matintuvalle. Lyönti nousi kuitenkin kopiksi eikä lisäjuoksuja syntynyt.  Vimpeli tarvitsi jaksovoittoon yhden juoksun ja kotijoukkue saikin rakennettua kahden palon ajolähdön jokeri Janne Mäkelälle. Mäkelä pisti pallon vastustamattomasti väliin ja lyöden voittojuoksun, joka oli miehen 600. lyöty Superpesiksessä.

II jakso

Kotijoukkue aloitti toisen jakson tehokkaalla sisävuorolla. Ensin Tuomo Lönnmark paukautti 2-saumasta johtojuoksun. Kova painostus tuotti lisää tulosta Henri Puputin lyönnillä samasta paikasta. Ankkurien takaa-ajo alkoi myöskin herkullisesti.

Jere Saukko kiersi kentän heti kättelyssä toisella jaksolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ykköstilanteessa Jere Saukon lyönti yllätti Vimpelin takakentän ja tuloksena 1+1 ja jakson tasoitus tilanteeseen 2-2. Sinikeltaiset painoi tämän jälkeen kovasti päälle. Jokeri Joni Matintupa teki upean lyöntisuorituksen. Ensin mies löi merkatun toisen lyöntinsä laittomaksi, mutta onnistui paiskaamaan viimeisellä pallon komeasti väliin ja siirsi Ankkurit vuorostaan johtoon 3-2. Iso kiitos juoksusta menee myös Aki Oravan hurjalle taistelulle etenemistehtävässä.

Toisessa vuorossa ei juoksuja nähty, vaikka Ankkurit kotiutusta pääsi yrittämäänkin. Kolmas vuoro toi  otteluun jo ratkaisun makua, kun Mikko Rantalahti sivalsi takaa keskeltä läpi. Kenttä rullasi kahden palon ajolähdössä ja tilanne muuttui hetkessä 6-3. Ankkurien kolmas vuoro jäi tuloksettomaksi. Vimpeli tuli vapautuneella asenteella asenteella viimeiseen vuoroon. Kotijoukkue kaunisteli tilastoja, osittain ulkopelinkin avustuksella, ja pitkän lyöntisession jälkeen taululla olivat 11-3 lukemat. Tämän jälkeen peli enemmänkin pelailtiin loppuun ja Vimpeli nappasi itselleen kolme sarjapistettä.